Cristi Danileț, mesaj de ULTIMĂ ORĂ: „Nu vă fie frică”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Judecătorul Cristi Danileţ dezvăluie că proiectul despre care s-a scris ieri nu este o ordonanţă de urgenţă.

„Văd că a apărut pe surse un material de la MJ de modificare a Codului de procedură penală. Potrivit acestui document, hotărârile judecătorești definitive de la ICCJ pronunțate în perioada 2014-2018 ar urma să fie răsturnate printr-o cale extraordinară de atac pe motiv că au fost date de completuri de 5 judecători unde nu toți judecătorii ar fi fost trași la sorți.

Acum, trebuie să știți că ceea ce a ajuns la presă nu este un proiect de OUG, ci un document de lucru care va fi discutat săptămâna viitoare într-o comisie mixtă MJ-CSM. Așadar, nu există un proiect de OUG trimis la avizare la CSM! Prin urmare, nici nu putem lua în considerare ca fiind valabile toate cele conținute în hârtia ajunsă în presă - că așa e în documentele în lucru: conțin lucruri bune, conțin prostii, ele urmează să se discute, să se negocieze etc.

Citește și Toader TRIMITE la CSM un nou proiect de OUG

Dar, să mă refer la chestiunea ardentă: există două decizii ale CCR care spun în mod clar că hotărârile judecătorești definitive nu pot fi răsturnate inventându-se cazuri legale ulterioare! Așadar, nu vă fie frică, ce e definitiv nu pică!”, a scris Cristi Danilet pe pagina de Facebook.

Amintim că surse judiciare au precizat pentru AGERPRES că Ministerul Justiţiei a transmis către CSM un proiect de act normativ pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal şi a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dar şi un proiect de modificare şi completare a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a altor acte normative.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel