Cristi Danileț: „Măsura anunțată de Toader este ABUREALĂ. Magistrații să continue PROTESTELE”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Decizia ministrului Justiției, Tuderel Toader, de a abroga din OUG 7 doar articolul care le-ar fi permis și judecătorilor să fie numiți la șefia parchetelor este „un praf în ochi și o abureală”, pentru că rămân în vigoare multe alte prevederi care afectează independența magistraților, a declarat pentru HotNews.ro judecătorul Cristi Danileț. 

„Nici vorbă să ne mulțumească decizia ministrului de a aborga doar articolul 54. Este praf în ochi. Adică se revine la situația de dinainte de a face această prostie prin ordonanță în legătură cu judecătorul care nu poate deveni șeful parchetelor. Și cu restul prevederilor ce facem? Cum rămâne cu pierderea bunei reputații fără să fie în criteriile prevăzute de stabilirea bunei reputații, cum rămâne cu secția de anchetare a magistraților, ai cărei șefi sunt desemnați de către minister?”, a declarat Danileț.

Citește și Toader, despre procurori și judecători: „Și-au exprimat îngrijorarea, că e la modă"

Judecătorul a mai spus că această Ordonanță de Urgență este „o abureală” și trebuie abrogată în totalitate, cu excepția articolului vizând admiterea la Institutul Național al Magistraturii.

„Au dat proiectul la CSM într-o seară când nu mai erau la serviciu, iar a doua zi l-au adoptat. Dacă ministrul recunoaște asta, înseamnă că Ordonanța este neconstituțională. E un fel de târg - ”voi nu mergeți mai departe cu neconstituționalitatea, eu renunț la un articol”", consideră magistratul.

Singura soluție este, în opinia judecătorului, ca procurorul genereal să meargă mai departe cu demersul către Avocatul Poporului de sesizare a Curții Constituționale asupra acestei OUG.

Citește și Toader ANUNȚĂ MODIFICĂRI în OUG după întâlnirea cu reprezentanții magistraților

„CCR nu are decât să constate că modalitatea de a trimite spre avizare OUG a fost o bătaie de joc la adresa CSM, și atunci CCR va trânti întreaga ordonanță de urgență. De asta îi e teama ministrului, că va pica întreaga OUG la CCR”, a spus Danileț.

Judecătorul Cristi Danileț mai spune că judecătorii și procurorii trebuie să continue protestele și să se ralieze formelor radicale de protest, adică să suspende activitatea, pentru că nu este suficient un simplu comunicat.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel