Crime Caracal. GAFĂ la 112. Gestul care ar fi putut salva viaţa Alexandrei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sursa: Digi24
sursa: Digi24

Ies la iveală noi informaţii din perioada anterioară percheziţiei la casa lui Gheorghe Dincă, presupusul criminal din Caracal. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de stiripesurse.ro, operatorul de la 112, care a răspuns apelurilor Alexandrei, în cursul zilei de joi, ar fi comis o gafă majoră.

Potrivit surselor din cadrul anchetatorilor, în cazul unui apel la 112, în funcţie de problema reclamată, operatorul face legătura cu autorităţile competente. În cazul în care este reclamat un viol, aşa cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei, operatorul ar fi trebuit să anunţe atât Poliţia, cât şi Ambulanţa.

Prezenţa unui echipaj de ambulanţă ar fi fost crucială în cazul percheziţiei de la locuinţa criminalului. Potrivit surselor, medicii şi asistenţii de pe ambulanţă au dreptul să pătrundă într-o locuinţă sub pretextul că trebuie să salveze o viaţă. De altfel, aceasta este o tehnică folosită uneori de forţele de ordine pentru a soluţiona cazuri urgente fără mandat de percheziţie.

Astfel, dacă ambulanţa ar fi fost prezentă la casa criminalului, forţele de ordine nu ar mai fi fost obligate să aştepte mandatul dat de judecător şi nici ordinul dat de procuror pentru punerea în aplicare a mandatului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel