Crime Caracal. DEZVĂLUIRI din ANCHETĂ: „Au fost expertizate sute de probe!”

Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Romică Potorac, directorul Institutului Național de Criminalistică, a vorbit într-un interviu acordat Antena 3 despre ancheta de la Caracal.

„ADN-ul trimis la FBI rezistă mii de ani(...). Despre costul unei analize genetice a ADN-ului mitocondrial nu aș putea să vă spun având în vedere că nu realizăm în cadrul institutului. Pentru a analiza ADN mitocondrial trebuie anumite condiții deosebite.

Având în vedere numărul mare de replici identificate în citoplasma celulei ar trebui un laborator separat, cu o dotare separată, echipamente un flux tehnologic.

Intenționăm să înființăm și la noi un astfel de laborator, în viitorul apropiat", a spus Romică Potorac.

Întrebat câte probe are Institutul Național de Criminalistică în lucru din cele primite de la casa groazei din Caracal, Romică Potorac a spus că au fost expertizate sute.

„Până în prezent au fost lucrate mai multe sute de probe pe cazul Caracal, mai sunt puține de lucrat", a spus el.

Subliniind că pe oasele recente nu se poate face proba cu carbon pentru a evidenția vechimea oaselor.

„Dacă ne referim strict la osemintele găsite în cazul Caracal, un răspuns punctual este nu. Analiza izotopului carbonului 14 se realizează pentru oase de mii de ani. Tipul de înjumătățire a carbonului în oase este de 15.470 de ani +/- 30 de ani. Nu ne va oferi o informație niciodată dacă oasele provin dintr-un anumit an. Ne va oferi o informație că oasele provin dintr-o anumită perioadă, sunt ale unei persoane de exemplu care a trăit în 1920 sau 2019. În funcție de tipul de analiză efectuată.

În ceea ce privește un posibil experiment de ardere a unui corp uman într-un butoi similar cu cel de la Caracal, Romică Potorac a precizat că acesta nu ar fi posibil.

„Arderea unui cadavru într-un butoi nu va aduce informații în cazul de față. Nu va aduce informații care să fie utilize cauzei. Modul în care a fost găsit butoiul, modul în care au fost găsite oasele la fața locului. Un astfel de experiment nu aduce nicio informație", a mai spus directorul Institutului de Criminalistică.

Magistraţii Tribunalului Olt au prelungit până pe 24 octombrie mandatul de arestare pentru Gheorghe Dincă, inculpat în cazul crimelor din Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, iar ulterior i-a incinerat corpul. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy