Crime Caracal. Dăncilă are SOLUȚIA: "Vom da o Ordonanță"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a declarat, marți, că are disponibilitatea de a da Ordonanță de urgență pentru a reglementa deficiențele în funcționarea Ministerului de Interne și a tuturor instituțiilor care au nevoie de schimbări. 

"Nu mai putem, din păcate, să aducem înapoi ceea ce deja a avut loc. Este de datoria noastră, a tuturor factorilor care se pot implica să luăm toate măsurile pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete. Avem responsabilitatea în a reglementa lucrurile.

Am toată disponibilitatea de a chema Parlamentul într-o sesiune extraordinară și pentru a da OUG care să reglementeze aceste deficiențe în funcționare, indiferent că vorbim de MAI sau de alte entități care au nevoie de aceste reglementări. Cred că aceasta trebuie să fie abordarea tuturor. Dacă ieșim cu declarații politice nu vom rezolva problemele", a afirmat Viorica Dăncilă, la sediul MAI.

Șeful Executivului a adăugat că statul trebuie să vină cu lucruri concrete pentru a genera credibilități în instituții.

Viorica Dăncilă a adăugat că le-a solicitat șefilor de arme din MAI să se implice în ancheta tragediei de la Caracal și să analizeze măsurile care se impun, potrivit Mediafax.

„Ulterior ședinței CSAT de la Palatul Cotroceni am avut o întâlnire la MAI cu șefii de arme ai acestei instituții pentru a cere implicare tuturor nu numai în ancheta privind această tragedie ci și în acțiunile viitoare care să preîntâmpine astfel de situații. Am discutat despre acest tragic eveniment,.despre măsurile care se impun, dar am discutat și despre ceea ce trebuie să facem ca pe viitor astfel de lucruri să nu se mai repete. Am discutat despre restructurare, despre modificări legislative care sunt necesare atât din partea MAI, din partea STS, modificări în ceea ce privește legislația care să pedepsească mult mai drastic aceste lucruri", a anunțat premierul.

USR și PNL solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a modifica legislația, în urma tragediei de la Colectiv.

USR propune operaționalizarea Sistemului Alertă Răpire Copil și abrogarea Legii recursului compensatoriu.

Și șeful statului a anunțat că va veni cu propuneri pentru modificarea legislației.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel