Crime Caracal. Băsescu, întrebat ce ar fi făcut dacă era președinte: „În astfel de momente cheia este informația și decizie imediată”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Traian Basescu in Parlament
Traian Basescu in Parlament

Fostul președinte Traian Băsescu a criticat, în emisiunea „Dosar de Politician” de pe B1 TV, faptul că nicio autoritate din țara asta nu coordonează acțiunile de după tragedia de la Caracal. 

Întrebat ce ar fi făcut el dacă ar fi președinte în acest moment, europarlamentarul PMP a arătat că ar fi chemat pe toți în jurul meu pentru a stabili cum trebuie acționat și nu ar avea nicio ezitare să implice și SRI sau SIE.

Citește și Băsescu, despre Cumpănașu: „Nu am văzut om mai lipsit de scrupule care se urcă pe cadavrul Alexandrei ca să își facă publicitate"

„În primul rând nu aș fi lăsat instituțiile să ajungă aici, dar din prima clipă când s-a văzut și era ușor de intuit că va fi o explozie mediatică și va aduce populația în fața unei realități extrem de neplăcute să constate că instituțiile statului nu sunt capabile să își facă treaba, era evident că cineva trebuia să frâiele imediat în țara aia.

Ca președinte nu mi-ar fi fost rușine să îi înșir în jurul mesei, pe o parte poliția, pe o parte parchetele, și de ce nu, eu nu aș fi ezitat să chem structurile de informații, SRI și SIE. În astfel de momente cheia este informația obținută la timp și decizie imediată.

Deși este evident că instituțiile încă nu se corelează la o săptămână de la declanșarea crizei nu vine nimeni să se așeze în capul mesei, îi lasă de capul ceea ce nu este în regulă”, a afirmat Traian Băsescu.

Citește și Traian Băsescu: „Credința mea este că Alexandra e IEȘITĂ deja din țară. Ăsta NU a ACȚIONAT SINGUR"

Fostul președinte a mai criticat faptul că SRI și „Doi și-un Sfert” au fost scoși din joc privind astfel de operațiuni și a arătat că Poliția nu este capabilă acum să pună informațiile cap la cap.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel