Crește din nou numărul refugiaților. Peste 4.000 de ucraineni au intrat în România în 24 de ore

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Peste 4.000 de cetățeni ucraineni au intrat luni în România. Numărul este mai mare decât cel înregistrat în ziua precedentă, anunță Poliția de Frontieră.

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţară a crescut, luni, cu 38,3% faţă de ziua precedentă, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

"În data de 25.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 98.670 de persoane, dintre care 4.412 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 38,3 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 2.135 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 83%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 865 cetăţeni ucraineni (creştere cu 4,2%)", precizează IGPF.

De la declanşarea crizei până luni, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 786.086 cetăţeni ucraineni.

Potrivit IGPF, măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

"Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. Rugăm cetăţenii să se informeze doar din surse oficiale", transmite Poliţia de Frontieră.

Peste 5 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul războiului (ONU)

 

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați afirmă că peste 5 milioane de ucraineni și-au părăsit de la invazia Rusiei, din 24 februarie.

Raportul ONu arată că au plecat din Ucraina 5.133.747 de persoane. Cifra transmisă vineri reprezintă o creștere cu 48.387 față de cea de joi.

Femeile și copiii reprezintă 90% dintre cei care au părăsit țara, precizează raportul ONU. Mai multe țări au primit refugiați ucraineni, dar cei mai mulți au mers în Polonia. Aproape șase din 10 persoane care au plecat din țară, respectiv 2.867.241 de ucraineni, au mers în Polonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel