Cremă de zahăr ars - un desert din doar șase ingrediente, gustos și rapid de făcut

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Crema catalană, desertul spaniol care a cucerit o lume întreagă. Rețeta simplă pe care o poate face oricine
Crema catalană, desertul spaniol care a cucerit o lume întreagă. Rețeta simplă pe care o poate face oricine

Orice începător este șocat de cât de ușor este această cremă de zahăr ars de gătit! Sunt necesare doar șase ingrediente și, dacă urmați sfaturile de succes direct de la bucătar din rețeta de mai jos, veți fi înzestrați cu cel mai fin și mai cremos desert din toate timpurile.

Cu un strat de espresso și aromă de vanilie pură, aceasta este rețeta perfectă de crème brûlée. Crema incredibil de aromată poate fi atinsă doar prin crăparea unui plafon crocant de zahăr caramelizat.

Diferența de textură dintre cele două straturi este incredibilă și separă acest desert de oricare altul. Pur și simplu, crème brûlée are un gust de lux și a fost întotdeauna o rețetă de pe lista de bucate pentru mine, și pe bună dreptate.

Vestea cea mai BUNĂ este că nu trebuie să luați masa la un restaurant de lux pentru cea mai bună experiență crème brûlée. Nu mulți își dau seama cât de ușor se poate face acasă, în special pentru ocazii precum Ziua Îndrăgostiților, Ziua Mamei, Ziua Tatălui, aniversări etc.

 

Cremă de zahăr ars - Ingrediente

 

- 5 gălbenușuri de ou mari
- 150 g de zahăr granulat, împărțit
- 720 ml de smântână sau frișcă*
- 1/2 linguriță de praf de espresso (opțional, dar recomandat)*.
- 1/4 linguriță de sare
- 1 și jumătate lingurițe de extract pur de vanilie*

 

Cremă de zahăr ars - Instrucțiuni

 

Preîncălziți cuptorul la 163°C. Bateți gălbenușurile de ou și 100 g de zahăr granulat. Dați deoparte. (În acest moment sau înainte de a tempera gălbenușurile de ou în pasul următor, aduceți un mic ceainic sau oală cu apă la fierbere. Veți avea nevoie de apă fierbinte pentru a turna în foaia de copt pentru baia de apă).

Încălziți smântâna, pudra de espresso și sarea împreună într-o cratiță medie, la foc mediu. De îndată ce începe să fiarbă, îndepărtați de pe foc. Încorporați extractul de vanilie. Se îndepărtează aproximativ 1/2 cană de cremă groasă caldă și, într-un flux lent și constant, se bate în gălbenușurile de ou. Păstrați aceste gălbenușuri de ou în mișcare pentru a nu se amesteca. Într-un flux lent și constant, turnați și bateți amestecul de gălbenușuri de ou în smântâna călduță.

Așezați formele într-o tavă mare de copt. Dacă nu aveți 1 tavă suficient de mare, coaceți-le în câteva tăvi. Împărțiți crema de ouă între fiecare spațiu, umplând până sus. Umpleți cu grijă tava cu puțin din apa fierbinte. Tigaia va fi fierbinte, așa că folosiți o mănușă de bucătărie pentru a transfera cu grijă tava în cuptor.

Coaceți până când marginile se întăresc și centrele sunt puțin mai zvâcnite. Timpul depinde de profunzimea formei tale. Începeți să le verificați la 30 de minute. Pentru un semn mai precis, sunt gata când un termometru cu citire instantanee înregistrează 77°C.

Scoateți tava din cuptor și, folosind o mănușă de cuptor, scoateți formele din tavă. Puneți-le pe un grătar de sârmă pentru a se răci timp de cel puțin 1 oră. Puneți-le la frigider, fără să le acoperiți, și lăsați-le la rece timp de cel puțin 4 ore și până la 2 zile înainte de a le acoperi.

Folosind restul de zahăr granulat, se presară un strat subțire pe toată suprafața cremelor răcite. Caramelizați zahărul cu o torță de bucătărie și serviți imediat sau păstrați la frigider timp de până la 1 oră înainte de servire.

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel