Cozmin Gușă aruncă BOMBA serii despre „vicleanul copil de casă”: „Ponta nu este interesat de moțiune, ci de preluarea PSD”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Consultantul politic Cozmin Gușă a analizat mișcarea neașteptată a lui Victor Ponta în contextul depunerii moțiunii de cenzură de către Opoziție pentru căderea Guvernului PSD. După ce liderul Pro România a anunțat că nu îl va vota pe Orban în fruntea unui nou guvern, Cozmin Gușă a afirmat, într-o intervenție la Realitatea TV, că schimbarea lui Ponta, „vicleanul copil de casă”, „nu denotă decât viclenie și securism”, miza finală fiind preluarea PSD-ului.

„Vicleanul copil de casă își face din nou datoria de securist. Practic, el dinamitează moțiunea de cenzură exact în ziua depunerii ei. Total ilogic! Pentru că minima logică politică pe care el a acceptat-o până acum, inclusiv în emisiunea lui Denise Rifai, la care a spus că nu are nicio problemă cu Ludovic Orban și o să-l voteze. Minima logică politică ne spune că nu poți să te duci la o moțiune dacă nu ai pregătit pasul doi. Iar pasul doi înseamnă ca partidul cu cei mai mulți paramentari din Opoziție, cel care conduce practic motiunea, adica PNL, să-și impună propunerea. Asta e viața!

Ponta are puțini parlamentari, și pe ăia i-a furat împreună cu sine de la PSD și prin votul PSD, așa ca legitimitatea lui este mica, dar această bombă pe care el a dinamitat în ziua moțiunii scade foarte mult șansele ca motiunea să treacă.

Și putem sa-l vedem, așa cum s-a consacrat în viata politica, ca pe un viclean copil de casă, din acest moment, practic, își asumă ,în nume personal, că nu stiu daca s-a consultat cu colegii, eșecul acestei moțiuni la care alții au lucrat din greu și au fost negocieri dure", a spus consultatnul politic Cozmin Gușă.

 

Gușă: „Ponta, prin ceea ce face scade coeziunea pentru moțiune”

 

Victor Ponta nu este interesat de moțiune, ci de preluarea PSD, a afirmat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

„Practic, Victor Ponta, prin ceea ce face scade coeziunea pentru moțiune și prin semnalele pe care le dă de fapt el sugereaza că e interesat de o singură miză: să preia PSD-ul! Pe el nu -l intereseaza nici Viorica Dancila, nici guvernarea, nici românii, pe el il intereseaza sa iasa un joc de tip personal, pe care prin usa din dos, cu un soi de santaj asa cum e obisnuit in calitate de fost procuror să poată să preia PSD."

Și Cozmin Gușă a explicat ce l-a determinat pe Ponta să iasă public cu această replică: apartenența la „statul paralel", la „armata de rezerviști a serviciilor secrete".

„Dar mai e un semnal în subdsidiar. Să nu uităm că Ponta simbolizeaza în politica românească statul paralel, adică acel stat care manipuland agenti acoperiti încearca sa-si impuna de fiecare data vointa politica, si practic asta face Ponta in acest moment. Din punct de vedere, asa inteleg eu, ca din punct de vedere al acelui stat paralel de rezervisti din serviciile secrete, Ludovic Orban nu s-ar califica tocmai pentru faptul ca este civil. Nu am auzit vreodata vreo discutie despre Orban, si sunt destul de bine informat, asa cum am auzit despre Victor Ponta sau despre altii ca ar face parte din armata de rezervisti ai serviciilor secrete vechi din Romania. Si practic acesti rezervisti, prin vocea unui rezervist, că și Ponta e un rezervist, ne arata noua ca nu prefera un civil în fruntea Guvernului României, numai că, de data asta miza e foarte importantă, practic, exact in ziua depunerii motiunii, un Victor Ponta întors cu cheița a fost pus să dea această replica publică prin care scade din start, adica exact in ziua depunerii, sansele motiunii.

Așa citesc eu ceea ce s-a întâmplat azi, si, daca vreti, ăsta e principalul eveniment al zilei de astazi, sa-l vedem cum argumenteaza, diseara merge la Realitatea TV, la Denise Rifai, de la ora 22.00. O moțiune nu merge daca nu ai pasul doi, iar pasul doi a fost dinamitat de către Ponta acum".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel