Cosmin Gușă explică de ce Sorin Grindeanu are șanse mari să preia conducerea PSD

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cosmin Gușă aruncă bomba momentului pe scena politică: Sorin Grindeanu ar putea prelua conducerea PSD, partid din care face și el parte. 

Cozmin Gușă, membru al PSD, a explicat într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, motivul pentru care revenirea lui Sorin Grindeanu, fost premier, în grupul politic al social democraților ar fi un câștig pentru PSD. Mai mult, preluarea șefiei PSD de către Grindeanu ar fi un câștig pentru actualii social-democrați.

Cozmin Gușă a declarat "Este o știre foarte importantă cu Sorin Grindeanu care, ca într-un joc de șah, deschide perspective total diferite în acest moment, în lupta din interiorul PSD, mă refer la lupta pentru putere, pentru viitoarea conducere, care este o luptă în mod evident - pentru care își fac încălzirea mai mulți dintre liderii actuali.

Să revin la Grindeanu, să candideze la șefia PSD, lucru pentru care eu l-aș încuraja, îl cunosc foarte bine pe Sorin de aproape 20 de ani, era membru PSD - viceprimar tânăr al Timișoarei, dacă se va hotărî, din start, va avea pe lângă prestigiul de fost prim-ministru și lupta lui și încercarea de rezistență împotriva dictaturii lui Dragnea asupra partidului, ceea ce nu este puțin lucru. Dacă în acele momente în care Grindeanu s-a decis să lupte cu Dragnea ar fi avut mai mulți colegi care ar fi opus rezistență alături de el, probabil că nu ar fi plecat din funcția de prim-ministru, ceea ce era un lucru bun, dar mai mult decât atât PSD nu ar fi căzut atât de tare în fața acelei dictaturi habotnice a lui Dragnea, în complicitate cu mare parte din CeX-ul de atunci.

Aceste două lucruri pe lângă faptul că are prestigiu și este totuși un intelectual îl așază pe Sorin Grindeanu într-o poziție principală pentru viitoarea funcție de președinte al PSD. Într-adevăr ar putea să facă echipă și cu Marcel Ciolacu și cu Gabriela Firea, după cum am spus eu în urmă cu ceva vreme, când descriam funcțiile de prim-vicepreședinți și într-adevăr pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea îi vedeam în această poziție de linie parlamentară administrativă. Această posibilă revenire a lui Sorin Grindeanu, care bineînțeles cu rezoluția adoptată de către cei din PSD Timiș, apropo de suținerea la o funcție de conducere în partid, ne deschide această perspectivă a unor alegeri în PSD cu unul dintre candidații la șefia partidului, Sorin Grindeanu", a încheiat Cozmin Gușă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel