Coronavirus. Tragedia unui român venit din zona roşie a Italiei: "Nu pot să îmi înmormântez soţia!" Cere înţelegere de la statul român

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Un român venit din zona roşie a Italiei cere înţelegere de la statul român pentru a putea participa la înmormântarea soţiei sale, decedată în urmă cu patru zile.

Bărbatul a venit pe la punctul de frontieră Cenad, Timiş, fiind preluat de echipaje de poliţie până în Bucureşti. 

Acesta  reuşit să plecfe din Terni, regiunea Umbria, o zonă considerată de risc major (zonă roşie), după ce i-a fost eliberat paşaportul mortuar. Autorităţile române au refuzat, însă, să îl lase pe bărbat să ajungă acasă.

"Venim din Italia, din Terni, regiunea Umbria. Nu am avut probleme de carnatină. Am un deces, soţia mea a murit de un cancer după trei ani de luptă. Am stat într-un centru de bolnavi terminali în care structura a fost închisă. În carantină. Nu am avut probleme de coronavirus. Eu am sesizat autorităţile. Am vorbit cu doamna care reprezenta consulul. Am cerut toate informaţiile. Am trimis E-mail. Mi-au răspuns. Autorităţile italiene mi-au eliberat paşaportul mortual pentru soţie.

Autorităţile române trebuie să ne asculte şi să ne dea o soluţie. Nu puteti să vă comportaţi cu noi ca şi cum am fi bolnavi de ciumă. Suntem cetăţeni ai României, vrem drepturile noastre.
 
Nu se poate ca o persoana care trimite toate informaţiile autorităţilor, cu un deces in familie (...) Corpul neînsufleţit trebuie să aibă o înmormântare creştinească, dar trebuie pus într-un frigider.

Niciunul nu a dat nicio explicaţie, nicio sticla de apă.  Când am vrut sa mergem la toaletă, ne-au spus să mergem pe câmp.

Vrem carantină la domiciliu, dar vrem să ştim ce se întâmplă cu corpul soţiei mele.

Am dormit 4 ore în trei zile ca sa ajung cu soţia să fac şi eu o înormântare ca un crestin", a declarat bărbatul, potrivit Antena 3.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel