Coronavirus: Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ia restricţii de intrare pentru călătorii din China

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Coronavirus: Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ia restricţii de intrare pentru călătorii din China
Coronavirus: Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ia restricţii de intrare pentru călătorii din China

Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ia restricţii de intrare pentru călătorii venind din China. Oficialii americani își exprimă îngrijorarea cu privire la lipsa de transparență în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de COVID în China.

Statele Unite iau în considerare să impună restricții de intrare pe teritoriul lor pentru călătorii din China, în timp ce oficialii își exprimă îngrijorarea cu privire la lipsa de transparență în ceea ce privește cel mai mare focar de COVID-19 din această țară.

"Există îngrijorări tot mai mari în comunitatea internațională cu privire la valurile de COVID-19 în curs de desfășurare în China și la lipsa de date transparente, inclusiv date privind secvența genomică virală, raportate din RPC", au declarat marți, ora locală, oficialii americani, referindu-se la Republica Populară Chineză.

 

Numărul infecțiilor a crescut în China

 

Lipsa datelor genomice face "din ce în ce mai dificil pentru oficialii din domeniul sănătății publice să se asigure că vor fi capabili să identifice orice potențiale noi variante și să ia măsuri prompte pentru a reduce răspândirea", au precizat oficialii americani.

Comentariile vin după ce Japonia, India și Malaezia au intensificat măsurile pentru sosirile din China, citând creșterea numărului de cazuri.

Numărul infecțiilor a crescut în China în urma încetării politicii sale ultra-stricte "zero-COVID", ceea ce a determinat oficialii americani să își exprime îngrijorarea cu privire la potențialul declanșării de noi variante.

 

Beijingul a anunțat că va elimina carantina obligatorie COVID

 

Luni, Beijingul a anunțat că va elimina carantina obligatorie COVID pentru cei care sosesc în străinătate începând cu 8 ianuarie, ceea ce a determinat multe persoane din China să se grăbească să planifice călătorii în străinătate.

Autoritățile de la Beijing au recunoscut că epidemia este "imposibil" de urmărit și au renunțat la numărătoarea cazurilor, care a fost mult denigrată, pe lângă faptul că au restrâns criteriile după care sunt numărate decesele cauzate de COVID.

În timp ce autoritățile au raportat oficial doar câteva decese cauzate de COVID în ultimele săptămâni, spitalele și casele funerare din China au fost copleșite, în timp ce virusul se răspândește în mare parte necontrolat în această țară de 1,4 miliarde de locuitori.

Ministerul de Externe de la Beijing a declarat marți că țările ar trebui să mențină controale "științifice și adecvate" ale bolii care "nu ar trebui să afecteze schimburile normale de personal", conform Aljazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel