Coronavirus. Spania ia măsuri drastice, după ce a înregistrat 35 de decese

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Spania, acolo unde trăiesc aproape un milion de români, a luat măsuri suplimentare de protecţie faţă de răspândirea coronaviruslui.

Şcolile şi universităţile au fost închise, în condiţiile în care 35 de oameni au murit şi peste o mie şase sute sunt infectaţi.

Spania este a doua ţară din Europa, după Italia, ca număr de cazuri mortale, urmată de Franţa, cu 33 de decese şi peste 1.700 de îmbolnăviri.

În Marea Britanie, chiar ministrul Sănătăţii a fost depistat pozitiv cu coronavirus .

Locuitorii capitalei spaniole Madrid au golit în timp record rafturile magazinelor, de teamă că vor rămâne fără alimente şi alte produse necesare, dacă guvernul va decreta carantină totală.

 

Madrid, cea mai afectată zonă

 

În Spania, aproape jumătate dintre cele peste 1.500 de cazuri de infectare sunt înregistrate în regiunea Madrid. De aceea, guvernul a decis închiderea grădiniţelor, şcolilor şi universităţilor din capitala şi împrejurimi, pentru cel puţin două săptămâni.

Spania a anunțat şi primul caz de parlamentar infectat cu coronavirus, un deputat al partidului de extremă-dreapta Vox. Săptămâna trecută, deputatul respectiv a participat la un miting anual al partidului, la care a pupat şi îmbrăţişat numeroşi simpatizanţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel