Coronavirus în România. Aplicaţia pentru monitorizarea celor din izolare sau carantină, finalizată

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

PSD a anunţat că a finalizat o aplicaţie pentru monitorizarea persoanelor aflate în carantină şi izolare, realizată de social democratul Alexandru Petrescu în colaborare cu specialişti din sectorul românesc de securitate cibernetică. Aplicația este oferită, gratuit, statului.

PSD a anunţat că Aplicaţia COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată. Social democratul Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialişti din sectorul românesc de securitate cibernetică, au pus-o la punct şi sunt gata să o ofere gratuit instituţiilor statului român.

„Aplicaţia facilitează o înregistrare uşoară a elementelor biometrice, a elementelor de geolocaţie şi printr-un algoritm de inteligenţă artificială permite structurilor statului să apeleze, să interogheze, să solicite validare de prezenţă la domiciliu a tuturor celor ce trebuie să se afle la domiciliu. Toate informaţiile sunt salvate pe servere ce aparţin statului român în deplină conformitate cu legea", a declarat Alexandru Petrescu.

 

Instrumentele digitale „smart quarantine", utilizate cu succes de către guvernele europene

 

Aplicaţia este disponibilă atât pe IOS, cât şi pe Android și facilitează o monitorizare digitală a persoanelor ce trebuie să se afle la domiciliu.

Aplicaţia este în acest moment în stadiu de test. Instrumentul digital va deveni pe deplin disponibil şi operaţional după predarea şi implementarea codului sursă de către structurile guvernamentale MAI, Poliţie, Poliţie locală, Jandarmerie, MAPN, precum şi structuri ale administraţiei locale şi centrale.

Instrumentele digitale „smart quarantine" sunt deja utilizate cu succes de către guvernele europene, precum cele din Polonia şi Cehia, şi pot permite o relaxare controlată a restricţiilor şi o repornire graduală a activităţii economice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel