Coronavirus. Germania, recomandări drastice pentru cetăţeni: "Să nu mai călătorească nicăieri în lume"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Guvernul german a extins luni pentru toate ţările lumii recomandarea adresată cetăţenilor săi de a nu mai călători, ca măsură împotriva extinderii pandemiei de coronavirus, transmite agenţia EFE.

Această recomandare era până în prezent valabilă doar pentru ţările şi regiunile de mare risc, printre care şi Italia şi, mai târziu, Spania, ţările europene unde coronavirusul s-a propagat cu foarte mare rapiditate.

''Este vorba despre reducerea la maxim a riscurilor de extindere a epidemiei. Şi aceasta include, fireşte, călătoriile'', a declarat o purtătoare de cuvânt a MAE german. Ea a precizat că această recomandare nu priveşte doar călătoriile turistice, ci şi pe cele de afaceri sau efectuate din alte motive.

MAE german încearcă de asemenea să găsească soluţii pentru a readuce în ţară cetăţenii germani aflaţi în străinătate şi care doresc să revină în Germania.

Germania a instituit luni controale la frontierele sale cu cinci ţări din spaţiul Schengen. De la ora locală 08:00 (07:00 GMT), vehiculele venind din Franţa, Austria, Elveţia, Danemarca şi Luxemburg au început să fie controlate de către poliţiştii germani, care nu lasă să treacă decât transportul de mărfuri şi pe lucrătorii transfrontalieri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel