Coronavirus: Diplomați români au părăsit Coreea de Nord după câteva săptămâni de carantină

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Aproximativ 80 de persoane, printre care și diplomați români, care au fost în carantină timp de câteva săptămâni în Phenian, au părăsit Coreea de Nord, relatează BBC.

Diplomați din România, Germania, Rusia, Franța, Elveția, Polonia, Mongolia și Egipt au părăsit luni dimineață Coreea de Nord, după ce au stat în carantină din februarie până în martie, cu un avion al companiei Air Koryo. Aeronava a aterizat în oraşul rus Vladivostok, relatează site-ul NK News, citat de BBC.

Zborul Air Koryo către Vladivostok este primul zbor comercial care pleacă din Coreea de Nord după mai bine de o lună.

Rusia a spus că a eliberat vize diplomaților și "reprezentanților organizațiilor internaționale și naționale... precum și oamenilor de afaceri străini".

Coreea de Nord a carantinat sute de cetățeni străini în capitală la începutul anului curent, într-o încercare de a opri răspândirea coronavirusului.

„Pe 9 martie, un avion al companiei Air Koryo a efectuat o cursă de la Phenian la Vladivostok, acesta fiind primul zbor după data de 31 ianuarie. La bordul aeronavei au fost 80 de pasageri, inclusiv 13 funcţionari ruşi şi rude ale acestora. Echipa internaţională de la bordul avionului Tu-204 include personalul misiunilor diplomatice ale Germaniei, Franţei şi Elveţiei, care şi-au suspendat activităţile în Phenian, precum şi diplomaţi polonezi, români, mongoli, egipteni şi rude ale acestora”, a transmis Ambasada Rusiei din Phenian, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel