Coronavirus. Ce fac tinerii români care studiază în străinătate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mulţi tineri care studiază în străinătate s-au întors în România şi studiază pe platforme online. Examenele International Bacalaureate şi A-level au fost anulate.

O bună parte din tinerii români care studiază în afară s-au întors în România în siguranţă şi îşi desfăşoară activitatea educaţională în izolare pe platformele online, conform unui comunicat al IntegralEdu.

În schimb, examanele International Bacalaureate şi A-level au fost anulate şi îi afectează pe elevii de liceu din străinătate, care ar fi trebuit să obţină aceste certificate folositoare pentru admiterea la universitate.

„Fie că vorbim de Uniunea Europeană, Marea Britanie sau restul zonelor, procesul de admitere al universităţilor internaţionale continuă. În acest moment nicio universitate nu a suspendat evaluările şi chiar încurajează recrutările din ţara noastră. Pe lângă aceasta, multe dintre instituţii de învăţământ şi-au intensificat comunicarea online”, declară Ana Maria Papp, Business Development Manager IntegralEdu.

Împrumuturile pentru studii în Marea Britate rămân valabile, iar deadline-ul pentru confirmarea locului la universităţi se prelungeşte cu 2 săptămâni. Pentru anul universitar 2020-2021 împrumutul este de 9.250 de lire sterline pe an, pentru programele de licenţă, iar pentru studii de master este de 10.906 de lire sterline pentru tot programul, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel