Coronavirus. Boris Johnson cere noi măsuri în Regatul Unit: "Aşa putem debloca enigma coronavirusului. Aşa îl putem învinge"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson s-a pronunţat pentru extinderea activităţii de testare pentru noul coronavirus, pe care o consideră o măsură esenţială în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19, transmite Reuters.

Regatul Unit, care iniţial a avut o abordare mult mai rezervată în această criză, a fost criticat pentru faptul că a făcut mult prea puţine teste în raport cu populaţia sa de 68 de milioane de persoane.

''Creştem masiv şi testarea. Vreau să mă refer în mod special la testare pentru că este atât de importantă. Aşa cum am spus săptămâni de-a rândul, aceasta este modalitatea în care putem debloca enigma coronavirusului, în acest fel îl vom învinge în cele din urmă'', a afirmat şeful executivului britanic într-un mesaj video filmat în reşedinţa sa din Downing Street, unde se află în izolare după ce a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

În timp ce Germania testează în jur de 500.000 de persoane săptămânal (o medie de aproximativ 71.500 zilnic), capacitatea actuală a Regatului Unit este de 12.750 teste pe zi, număr pe care guvernul de la Londra şi-a propus să-l dubleze până la jumătatea lunii aprilie.

''Ceea ce trebuie să facem este să sporim masiv testele, astfel încât veţi putea şti dacă aţi avut boala - aşa-numitele teste de anticorpi - , ceea ce vă va permite să mergeţi la serviciu cu convingerea că nu puteţi fi infectaţi sau contagioşi'', a subliniat Johnson.

În Regatul Unit, până miercuri la ora 08:00 GMT au fost testate 152.979 de persoane, dintre care 29.474 au fost confirmate pozitiv. Până la 31 martie, ora 17:00 GMT, 2.352 de persoane au decedat în această ţară din cauza COVID-19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel