Coronavirus. Blocaje rutiere la frontiere în estul Uniunii Europene. Camioanele au stat şi 30 de ore la intrare în Polonia

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoturisme şi camioane care încearcă să intre în ţările din estul Uniunii Europene formau miercuri cozi pe zeci de kilometri la frontiere, ca urmare a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus, transmite DPA.

Problema va fi dezbătută de miniştrii transporturilor din statele UE într-o videoconferinţă prevăzută pentru miercuri.

Camioanele au fost nevoite să aştepte aproape 30 de ore la punctul de trecere a frontierei poloneze Jedrzychowice, în timp ce autoturismele au înregistrat întârzieri de 16 ore, potrivit Joanna Konieczniak, reprezentantă a poliţiei de frontieră poloneze.

Duminică, Polonia a reintrodus temporar controalele la graniţă.

Timpul de aşteptare era de aproape 20 de ore la punctul de trecere a frontierei polono-cehe Cieszyn/Cesky Tesin. Vehiculele aşteptau ore întregi şi la graniţa dintre Polonia şi Lituania.

Pentru a soluţiona această problemă, guvernul de la Varşovia a decis deschiderea unor puncte de trecere suplimentare la frontierele cu Republica Cehă şi cu Lituania.

În Austria, blocajul rutier se întindea pe 30 de kilometri în zona punctului de trecere a frontierei de la Nickelsdorf, la o zi după ce Ungaria şi-a închis frontierele, a anunţat poliţia austriacă.

Blocajul a început să se formeze dimineaţa după ce în cursul nopţii guvernul ungar a deschis temporar frontiera pentru a permite tranzitul a mii de români şi numeroşi bulgari care doresc să ajungă în ţările lor venind din Europa Occidentală.

Totuşi, acest aşa-numit ''coridor umanitar'' s-a aplicat doar cetăţenilor români şi bulgari. Ungaria nu a permis trecerea altora, precum ucraineni şi sârbi.

Autorităţile austriece au creat o tabără provizorie pentru călătorii blocaţi în trafic la graniţă, adaugă DPA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel