Coronavirus a ajuns şi în Italia. Primele două cazuri, confirmate de premierul Giuseppe Conte

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Este vorba despre doi turiști chinezi care au ajuns în Italia. Primul ministru, Giuseppe Conte, a confirmat acest lucru într-o conferință de presă: "Situația este sub control și suntem siguri că va rămâne aşa", scrie agi.it.

„Cele două cazuri confirmate sunt doi turiști chinezi care au venit în țara noastră”, explică Conte. Știrile au apărut în timpul summitului convocat pentru a face bilanțul Agendei 2023 cu care guvernul intenționează să-și relanseze acțiunile. Iar atenția trece imediat la această nouă prioritate.

Cu toate acestea, guvernul "nu a fost prins nepregătit", a spus imediat premierul, amintind cum toate structurile responsabile erau în alertă de câteva zile. 

"În momentul de față există controale atente pentru a reconstitui traseul celor doi cetățeni chinezi și pentru a evita absolut orice risc suplimentar de transmitere. În momentul de față nu există niciun motiv pentru a alarma societatea, vom continua să alocăm cheltuielile maxime de energie și resurse. Și guvernul a pus deja în aplicare una dintre cele mai stricte măsuri, închiderea traficului aerian către și dinspre China".

 

Printre măsuri, închiderea traficului aerian către și dinspre China

 

Ministrul Speranza este cel care se asigură că "vom face toate verificările necesare: vom încerca să urmărim traseul acestor persoane în țara noastră. Există toate condițiile pentru a defini situația ca fiind sub control", continuă el, explicând că cei doi pacienţi sunt "izolaţi de ieri".

Directorul științific al Spallanzani, Giuseppe Ippolito, explică că "Autoritatea Sanitară Regională a pus în aplicare programul pentru a identifica posibile contacte, oamenii vor fi urmăriți, dar, în acest moment, nu pare să existe niciun risc pentru populație. Autoritatea sanitară regională urmărește toate contactele, mișcările acestor oameni, din pură precauție. Ministerul împreună cu ASR vor face un raport."

În orice caz, Conte consideră că nu sunt motive de îngrijorare pentru populație:

"Am avut o informare cu ministrul și, în acest moment, suntem în linia de maximă rigurozitate în etapa de prevenire. Din acest punct de vedere suntem în măsură să le spunem cetăţenilor că pot fi liniștiţi, situația este absolut sub control ”, adaugă Conte. "Suntem siguri că situația va rămâne sub control. Unele episoade de discriminare se datorează ignoranței."


Hotelul și autobuzul, controlate


Camera de hotel din via Cavour unde au stat cei doi cetățeni chinezi, soț și soție, acum internați în spitalul Spallanzani, au fost sigilate de poliție. Agenții Poliției din Roma au intervenit în hotel după ce au fost chemați de reprezentanţii spitalului, aseară. Cei doi turiști chinezi, care sunt în Italia de aproximativ zece zile, sunt acum în centrul bolilor infecțioase. În prezent, camera de hotel este controlată de ASL.

Un autobuz  cu turiști chinezi la bord a fost, de asemenea, escortat la spitalul Spallanzani pentru investigații. Dar, conform primelor verificări, nu ar exista la bord persoane cu simptome de gripă. Grupul de turiști ar avea același operator de turism ca și cei doi turiști chinezi spitalizaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel