Coronavirus. 56 de italieni, în carantină după ce au fost evacuaţi din Wuhan

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Cei 56 de italieni care au fost repatriaţi din oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus, au ajuns luni la Roma şi au fost transferaţi într-un spaţiu pus la dispoziţie de o bază militară de la periferia capitalei, unde vor rămâne în regim de izolare timp de două săptămâni, relatează EFE.

Unul dintre italieni, un elev în vârstă de 17 de ani care ceruse să fie evacuat, a fost nevoit să rămână la Wuhan, deoarece prezenta o stare febrilă. Tânărul este supus unor analize pentru a se afla dacă a contractat noul coronavirus.

Avionul cu care au fost repatriaţi a aterizat pe aeroportul militar Pratica di Mare, din apropiere de Roma, şi imediat au fost activate protocoalele sanitare internaţionale.

"Există 56 de pasageri. Totul a mers bine şi nimeni nu a părut să aibă probleme în timpul zborului. Între ei se află şi şase copii", a declarat pentru mass-media Stefano Verrecchia, coordonatorul unităţii de criză din cadrul Ministerului Afacerilor Externe italian.

Stefano Verrecchia a explicat că adolescentul a fost nevoit să rămână la Wuhan, deoarece avea febră şi a plasat sub observaţie la spitalul din oraş, iar ambasada supraveghează situaţia sa. Potrivit lui, italienii evacuaţi vor fi examinaţi şi duşi la Cecchignola "unde, dacă este necesar, vor avea la dispoziţie şi asistenţă psihologică".

Până în prezent, în Italia s-au înregistrat două cazuri de infecţie cu coronavirus. Doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv şi au fost internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Lazzaro Spallanzani din Roma.

Potrivit acestui centru medical, starea de sănătate a cuplului chinez este staţionară, cei doi turişti fiind trataţi cu medicamente împotriva gripei.

Între timp, alţi 17 turişti chinezi, care călătoreau în grup cu cei doi, au fost plasaţi în izolare, iar situaţia lor este monitorizată cu maximă atenţie.

De asemenea, presa italiană a anunţat duminică seară că în acelaşi centru medical a fost internat un pacient irlandez, care a fost supus unor teste pentru a se stabili dacă a fost sau nu infectat cu noul coronavirus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel