Coronavirus. Grindeanu, despre românii care vin din Italia: "Dacă au fugit de regulile de acolo, să le respecte pe cele din România! Nu e ţara lui Papură Vodă!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Fostul premier, Sorin Grindeanu, le transmite românilor care vin din Italia în aceste zile să respecte regulile impuse de autorităţi dacă fug de rigorile din Italia în contextul crizei de cooronavirus.

"Aş dori să vă spun cum văd... văd o discuţie în mass-media legată şi de sosirea compatrioţilor noştri din Italia, Spania... sunt români în primul rând. Nu au plecat că le-a fost bine în România, au plecat ca să le fie mai bine în alte părţi.

Totuşi, cred că această discuţie comportă o nuanţă. În acest moment au plecat din Italia fugind de anumite reguli care se aplică în situaţia din acest moment şi venind în România.

În România să respecte regulile. Dacă au fugit de respectarea unor reguli în Italia, nu însemană că nu trebuie să le respecte în România. Şi sunt cetăţeni care trebuie să facă exact ceea ce spun autorităţile. Nu e ţara lui Papură Vodă România. 

Cu tot respectul, trebuie să îi primim, sunt români, dar trebuie să respecte regulile. Se spune că trebuie să intri în carantină, nu încercăm să driblăm aceste reguli. Nu e normal. Nu e normal!", a declarat Sorin Grindeanu, într-un interviu pentru DC News.

Fostul premier a mai precizat totuşi că el ar fi gestionat mai bine această criză pentru românii din diaspora. 

"Iată, că a însemnat în această perioadă şi anumite concedieri, care s-au aplicat inclusiv asuopra concetăţenilor noştri.

Spun asta ca şi fost prim-minsitru. Aş gestiona mult mai bine sau m-aş uita mult mai atent la modul în care se poartă cu românii şi situaţia în care sunt românii în acest moment în Italia".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel