Coronavirus. 24 de persoane arestate pentru difuzarea de 'zvonuri alarmiste' pe internet

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

24 de persoane acuzate de răspândirea online a unor ''zvonuri alarmiste'' privind propagarea noului coronavirus în Iran au fost arestate de autorităţile însărcinate cu combaterea infracţionalităţii cibernetice, scrie agenţia de presă Isna, citată de AFP.

Noul coronavirus răspândit din China a cauzat moartea a 19 persoane în Iran, dintre cele 139 de cazuri consemnate începând de săptămâna trecută.

''Douăzeci şi patru de persoane au fost arestate şi vor compărea în faţa justiţiei şi 118 internauţi au fost interogaţi şi apoi puşi în libertate'' după ce au primit un avertisment, a declarat Vahid Majid, şeful unităţii de poliţie pentru combaterea infracţionalităţii online din Iran.

Arestările au avut loc după crearea unei unităţi speciale pentru ''luptă contra zvonurilor alarmiste cu privire la 'propagarea coronavirusului' în ţară'', a precizat Majid.

''Poliţia supraveghează toate informaţiile publicate în spaţiul cibernetic al ţării'', a adăugat el.

Vahid Majid a indicat că unitatea pe care o conduce va lua măsuri împotriva informaţiilor, imaginilor şi mesajelor video care conţin ''zvonuri sau informaţii false vizând perturbarea publicului şi creşterea îngrijorării în rândul societăţii''.

Teheranul a acuzat miercuri SUA, inamicul său declarat, de propagarea ''fricii'' în legătură cu noul coronavirus, în urma unei declaraţii a secretarului de stat american Mike Pompeo care îi cerea Iranului să ''spună adevărul'' privind amploarea reală a epidemiei în această ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel