Cornulețe vieneze, rețeta originală. Desertul popular de Crăciun în Austria, faimos în toată lumea

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cornulețe vieneze, rețeta originală. Desertul austriac faimos în toată lumea
Cornulețe vieneze, rețeta originală. Desertul austriac faimos în toată lumea

În Austria, nu există Crăciun fără faimoasele cornulețe vieneze, biscuiții cu aromă de vanilie în formă de croissant sau de semilună. 

Coapte de mai bine de o sută de ani în perioada Crăciunului, aceste cornulețe vieneze sunt extrem de populare în Germania, Ungaria și în regiunea Tirolului.

Tradiția austriacă este să începem să coacem biscuiți și alte dulciuri încă din prima săptămână din decembrie. Atunci când sunt gata, este indicat să-i păstrați într-un borcan de sticlă cu o păstaie de vanilie pentru a păstra aroma.

Acești biscuiți sunt făcuți dintr-un aluat asemănător cu cel de fursecuri, cu adaos de făină de migdale și acoperiți cu zahăr pudră vanilat cât sunt încă calzi.

Mirosul intens de vanilie care se răspândește în bucătărie în timpul coacerii este aroma caracteristică a preparatelor festive austriece.

Cornulețe vieneze este o rețetă pe care trebuie să o încercați cel puțin o dată. Surprindeți-vă prietenii în timpul unei seri relaxante în fața șemineului cu o ceașcă de ciocolată caldă sau pregătiți un cadou de casă pentru a le oferi unei persoane speciale.

Ingrediente 


- 100 g făină

- 80 g făină de migdale

- 1 ou

- 40 g zahăr pudră

- 80 g unt

- 1 vârf de cuțit de sare

- 1 păstaie de vanilie

- zahăr pudră

- zahăr vanilat

Cornulețe vieneze. Mod de preparare

 

Se pune făina pe blatul de lucru, se face o gaură în mijloc și se adaugă un ou și se toarnă zahărul.

Cu vârful unui cuțit, tăiați o păstaie de vanilie și scoateți semințele. Adăugați-le la restul ingredientelor pentru a aromatiza aluatul.

Se adaugă făina de migdale, un praf de sare și untul rece tăiat în bucăți mici.

Se frământă rapid până se obține un aluat compact. Înfășurați amestecul cu o folie alimentară și puneți-o la frigider pentru aproximativ 45 de minute.

După acest timp, scoateți aluatul din frigider și, luând puțin câte puțin, frământați-l cu mâinile în cilindri cu diametrul de aproximativ 1 cm.

Împărțiți aluatul în părți de aproximativ 6 cm lungime și, subțiind ușor capetele, împăturiți-le pentru a forma o semilună. Acum au forma tipică de cornulețe vieneze. 

Vezi și: Cum să faci aluat rapid de pizza făra dospire. Secretul stă într-un ingredient banal

Așezați toți biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-i în cuptorul preîncălzit la 170° timp de 10-15 minute dacă folosiți un cuptor cu ventilator sau la 180° timp de 15-18 minute.

După ce s-au copt, se lasă la răcit câteva minute, apoi, înainte de a se răci complet, se trec în zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Aveți grijă să nu le rupeți, deoarece cornulețele vieneze sunt destul de delicate.

Cornulețele vieneze se păstrează într-un borcan de sticlă, împreună cu păstaia de vanilie din care am luat semințele pentru rețetă. Acest lucru le va spori aroma și gustul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel