Corina Creţu: Şi eu am fost trimisă la mitinguri de CEAUŞESCU

Andreea Cosma |
Data publicării:
Corina Cretu Facebook
Corina Cretu Facebook

Comisarul european, Corina Creţu, a comentat cum s-a văzut mitingul PSD de la Iaşi, în timpul summitului de la Sibiu şi a povestit cum i s-a cerut şi ei să meargă la mitinguri înainte de căderea comunismului.

"E o imagine tristă. Ar fi trebuit să fie un moment de onoare, de demnitate, de optimism pentru România. Cred că a fost cea mai neinspirată ideea partidului de guvernământ de a face în aceeaşi zi un contra-miting, care de fapt a fost perceput ca un miting împotriva celor care au fost la Sibiu, împotriva şefilor de stat şi de Guvern şi care pune sub semnul întrebării inclusiv parcursul european al României. Cred că ceea ce ni s-a demonstrat astăzi este că ne putem scoate chiar singuri din UE", a declarat Corina Crețu, la Realitatea TV.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, UMILIT la miting de un FALS susţinător: "L-am prins de mâini şi i-am spus tot"

Comisarul european și-a amintit cum era și ea trimisă pe timpul comunismului la mitinguri de susținere.

"M-a încercat o imensă milă faţă de acei oameni, care sunt instrumentele în mâinile unui grup de oameni. (...) Eu în 1989 lucram la Blaj, la Întreprinderea de Maşini Unelte, la centrul de calcul şi aduceam cu balanţa mijloacelor fixe în Bucureşti. Iar cei de la Mecanică fină mi-au spus că trebuie să merg la miting. Chiar şi atunci, pe vremea lui Ceauşescu, am avut curaj să spun că "de ce să merg la miting, că nu lucrez la Mecanică Fină, lucrez la Blaj." De aceea nu înţeleg această frică care s-a instalat în societate, nu cred că suntem atât de săraci întât să putem fi cumpăraţi. Cred că avem încă o mentalitate unii dintre noi care poate o să treacă", a mai spus Corina Creţu, la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel