Corina Crețu: L-am informat pe Președintele României

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Corina Crețu explică pe pagina de Facebook de ce demisiona din funcția de comisar european și ce i-a spus lui Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

De asemenea, Corina Crețu l-a informat pe președintele Iohannis că este nevoită să demisionez din calitatea de Comisar, pentru a evita starea de incompatibilitate și pentru a putea să-și prea mandatul de Membru al Parlamentului European.

 ”Având în vedere numeroasele întrebări pe care le primesc privind statutul meu de după rezultatele alegerilor europarlamentare din 26 mai, doresc să fac următoarele precizări:

1. Guvernul României nu s-a decis în legătură cu nominalizarea Comisarului European din viitoarea componență a Executivului european, ca atare l-am informat pe Președintele Comisiei Europene, Domnul Jean-Claude Juncker, că îmi voi îndeplini îndatoririle de Comisar European pentru Politică Regională până la data de 1 iulie, zi în care voi demisiona din calitatea de Comisar European.

2. Noul Parlament European se va întruni la data de 2 iulie 2019 la Strasbourg, moment în care îmi voi prelua mandatul de europarlamentar, ca urmare a încrederii pe care au acordat-o românii echipei PRO România.

3. Astăzi l-am informat pe Președintele României că sunt nevoită să demisionez din calitatea de Comisar, pentru a evita starea de incompatibilitate și pentru a-mi putea prelua mandatul de Membru al Parlamentului European.

Multumesc tuturor celor care au votat PRO România, pro-Europa!”, scrie pe Facebook Corina Crețu.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel