Copilul de 14 ani care a făcut ROMÂNII să PLÂNGĂ, un șarlatan. Mii de oameni i-au dat BANI, impresionați de falsa poveste

Narcis Popa |
Data publicării:

Povestea lui Alex, un copil de 14 ani care stătatea la autostop și relata o așa zisă viață dificilă care smulgea lacrimi și bani de la oamenii cărora le era milă de el, a fost distribuită de zeci de mii de oameni în acest weekend. Din păcate pentru cei care l-au ajutat și i-au dat sume consistente de bani, acesta este cunoscut în zonă pentru această înșelătorie, iar internauții spun că băiatul spune povestea falsă de câțiva ani, iar credulii continuă să cadă în plasă. 

Băiatul a fost demascat de internauții care-i cunosc adevărata poveste. Alex face autostopul în zona Clujului și face bani frumoși de la turiștii care-l cred că vrea să se ducă să muncească pentru a-și ajuta familia nevoiașă. De fapt, ambii părinți muncesc, tatăl în Cluj Napoca, iar mama lui, în altă localitate, iar băiatul nu face altceva decât să producă bani de cheltuială.  El povestea că tatăl l-a părăsit pe el și pe cei 9 frați pentru o amantă din Italia, iar la plecare ar fi luat și toți banii din casă. 

Iată falsa poveste care i-a emoționat pe oameni, relatată de o femeie care i-a căzut în plasă băiatului:

"Azi, grăbită si plină de gânduri plec din Baisoara înspre Cluj, iar la ieșirea din Baisoara pe marginea drumului, era Alex, care gesticula in speranța ca va opri cineva.

Cand l-am zărit primul gand a fost sa-l evit, vorba aia eu ma grăbeam la Cluj sa iau un afurisit de colet dar fixandu-i privirea ceva m-a făcut sa opresc brusc, si sa-l întreb ce doleanțe are, vorba aia un copil la 14 ani ce își poate dori ziua in amiaza mare pe marginea unui drum prăfuit...

Dau geamul jos si îl întreb dacă are nevoie de ceva, la care răspunsul lui:

"-Dacă puteți sa ma duceți pana in satul vecin( Lita), dar sa știți ca nu am bani sa va dau pentru drum."

-Hai strumfule, ca nu vreau bani, dar zi-mi ce faci la Lita?

-Merg sa îmi caut de lucru, azi am fost in Baisoara, nu am găsit si încerc la Lita.

-Cati ani ai?

-14."

In momentul acela parca mi-am înghitit cuvintele dar si "problemele".

Drumul a durat vreo 15 minute, timp in care mi-a povestit ca provine dintr-o familie cu 9 frați, tatăl lor i-a părăsit de 3 luni, a plecat in Italia cu o "alta".

Si-a dorit pana de curând ca tatăl lui sa se reîntoarcă la ei dar a aflat ca o data cu plecarea sa in Italia a luat si toți bani (100 de milioane vechi) care au fost agonisiți de-a lungul timpului pentru terminarea casei in care locuiesc.

Ar mai fi multe de zis, însă prefer sa ma opresc si sa va zic ca este el este Alex, are 14 ani si își cauta de lucru din poarta in poarta.

Nu cerșește, deși ar putea, vrea doar sa-si strângă ceva bănuți pana la începerea școlii.

Nu fac un apel umanitar, întreb daca aveți nevoie de o mana de lucru, sau cunoasteti pe cineva binevoitor care ar fi dispus sa ii ofere ceva de lucru!

Dacă nu, e binevenit si un share!

Numa bine' rău la nimeni!", se arată în povestea de pe facebook care a declanșat valul de simpatie la adresa băiatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel