EXCLUSIV  Copiii din Diaspora învață limba română. Ministrul Intotero: Ce trebuie să faceți pentru înscriere

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elevi
Elevi

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero a explicat pentru stiridiaspora.ro ce trebuie să facă o familie de români din diaspora pentru a-și înscrie copilul la cursuri de limba română. 

Ministrul Natalia Intotero a declarat că, pentru copiii familiilor din diaspora, există trei tipuri de centre în care se predau cursuri de limba română. Primul pas și cel mai important, pe care trebuie să îl facă părinții micuților, este să ia legătura cu reprezentanții misiunii diplomatice ai consulatului din zona de apartenență. "Avem cursuri de limba română din partea ministerului pentru românii de pretutindeni, cursuri desfășurate prin intermediul mediului asociativ, a școlilor duminicale în special prin implicarea cultelor, dar și cursurile din partea Ministerului Educației Naționale prin intermediul Insitutului Limbii Române. Sunt gratuite. Fiecare familie care dorește să beneficieze, copiii acestora, de cursuri în limba română este important să ia legătura cu reprezentanții misiunii diplomatice ai consulatului din zona de apartenență și aceștia îi vor îndruma cărte asociațiile românești și către cultele care desfășoară aceste cursuri și nu în ultimul rând, către școlile unde se desfășoară aceste cursuri prin implicarea Ministerului Educației din România. 

Cursuri în școlile în care învață

Natalia Intotero susține că în comunitățile mari, profesorii de limba română pot preda chiar în instituțiile în care învață copiii. "În ultimii ani, autoritățile au fost mult mai bine implicate și au dat posibilitatea mai multor instituții de învățământ, profesorilor care vin plătiți din România de a desfășura aceste cursuri, deoarece exista o dificultate ca ai noștri copii, ai românilor de pretutindeni, să participe la aceste cursuri dacă ele nu se desfășurau chiar în școala în care ei învățau. În principal, acolo unde avem comunități numeroase, autoritățile au manifestat o deschidere dând posibilitatea ca după orele de curs, profesorul care predă limba română să aibă posibilitatea desfășurării acestor cursuri chiar în unitatea unde acești copii învață", a mai spus Natalia Intotero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel