Controale în Germania: Un român a devenit pieton pe A8 pentru că nu și-a plătit leasingul la mașina de lux

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român fost lăsat pieton de polițiștii germani care efectuau controale pe Autostrada A8. Oamenii legii au constatat că bărbatul nu-și plătise leasingul la mașina de lux, așa ca au confiscat-o.

Polițiștii de la Inspectoratul de Poliției de Frontieră (GPI) Piding au confiscat mai multe autoturisme de lux, printre acestea și una achiziționată în leasing de un român. Vehiculul a fost depistat în cadrul unor controale de frontieră efectuate pe autostrada A8, la frontiera cu Austria.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Bayern, vineri, 4 noiembrie 2022, un cetățean român în vârstă de 36 de ani a intrat în Germania cu un Mercedes ML prin punctul de trecere a frontierei Walserberg. Vehiculul avea plăcuțe de înmatriculare germane.

La controlul efectuat la ieșirea Piding-Nord, polițiștii au descoperit că pentru mașina condusă de român exista o alertă emisă de Poliția din Monchengladbach. Potrivit informațiilor obținute de agenți, ratele de leasing nu au mai fost plătite pentru vehicul, motiv pentru care o bancă a raportat Mercedes-ul ca fiind sustras.

Pe numele șoferului român rezident în Germania a fost deschis dosar penal pentru sustragere de vehicule. După interogatoriu și identificare, acesta a devenit pieton și a trebuit să-și continue călătoria fără mașină.

Autoturismul Mercedes ML, cu o valoare de piață de aproximativ 31.000 de euro, a fost confiscat.

Investigații suplimentare sunt efectuate de către departamentul K10 al Inspectoratului de Poliție Judiciară din Traunstein, sub conducerea Parchetului din Traunstein, mai scrie sursa citată.

Vezi și:

Germania. Un român a scăpat de închisoare, după ce prietenul cu care era s-a oferit să-i plătească amenda

 

Un român a scăpat de arest în Germania, după ce prietenul cu care era s-a oferit să-i plătească amenda.

Polițiștii germani au depistat, în cadrul controalelor de frontieră efectuate în Aeroportul din Dresda, luni, 7 noiembrie, un cetățean român căutat cu mandat de arestare pentru neplata unei amenzi.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, pasager al unui zbor de la Londra la Dresda, era căutat de Parchetul din Dresda după ce a fost condamnat într-un caz de furt deosebit de grav.

Cetățeanul român nu se aștepta să fie atent verificat de polițiștii de frontieră, și poate nici nu știa că fusese condamnat la plata unei amenzi uriașe, astfel că venise în Germania fără a avea în portofel suma necesară achitării sancțiunii. Din fericire pentru el, prietenul cu care era s-a oferit să-i plătească pe loc amenda de 3.205,48 euro și, astfel, românul a putut să-și continue călătoria, potrivit unui comunicat al poliției din Dresda.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel