Contrabandă în plină pandemie de coronavirus. Cu cât vindeau doi români sute de măşti de protecţie

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Poliţiştii au indisponibilizat 110 măşti de protecţie 3M puse în vânzare de doi bărbaţi din municipiul Slatina, care nu aveau documente de provenienţă pentru produse şi nici autorizaţie pentru astfel de activităţi de comerţ, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Olt, remis miercuri.

Măştile de protecţie erau puse în vânzare la preţul de 5.700 de lei pentru întreaga cantitate, preţul de comercializare fiind mai mare faţă de perioada anterioară declanşării situaţiei epidemiologice actuale.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, au organizat o acţiune în urma căreia au depistat în flagrant doi bărbaţi din Municipiul Slatina, în timp ce încercau să vândă echipamente medicale de protecţie, respectiv 110 bucăţi măşti de protecţie 3M, fără a deţine documente de provenienţă şi fără a fi autorizaţi să efectueze astfel de activităţi de comerţ. Aceştia solicitaseră în schimbul măştilor de protecţie suma de 5.700 lei, preţul de comercializare mai mare faţă de perioada anterioară declanşării situaţiei epidemiologice actuale. Măştile de protecţie au fost indisponibilizate", se precizează în comunicatul Prefecturii Olt.

Cei doi bărbaţi prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă măştile de protecţie au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea Legii privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor ilicite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel