Consul rechemat după ce a pretins "taxe de coronavirus" de la cei care solicitau asistenţă consulară

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva l-a rechemat marţi în ţară pe şeful secţiei consulare a ambasadei Bulgariei la Haga după ce acesta a pretins ilegal o ''taxă de coronavirus'' de la vizitatorii care solicitau asistenţă consulară, a anunţat marţi diplomaţia bulgară, relatează BTA şi Reuters.

MAE bulgar a menţionat că şeful secţiei consulare a ambasadei Bulgariei în Olanda, Svilen Iliev, pretindea câte 5 euro de la cetăţenii bulgari şi câte 10 euro de la cei străini care au solicitat asistenţă consulară.

''Un asemenea comportament este absolut incompatibil cu serviciul diplomatic bulgar şi nu poate fi tolerat în niciun caz'', a explicat şefa diplomaţiei bulgare Ekaterina Zaharieva într-o declaraţie.

Ministerul de Externe bulgar a precizat că vor fi începute procedurile disciplinare contra funcţionarului respectiv şi că i s-au solicitat explicaţii şi ambasadorului Bulgariei la Haga, Rumen Aleksandrov.

Cazurile de corupţie în rândul personalului diplomatic şi consular bulgar pot fi semnalate la adresa de e-mail [email protected] şi pe site-ul MAE bulgar la https://www.mfa.bg/bg/anticorruption. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel