Comitetul Olimpic Internațional, schimbare a procesul de selecție

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Jocurile Olimpice ar putea fi găzduite în diferite orașe și țări. Candidații, pentru a putea fi viitoare gazde, vor fi invitați anticipat și vor exista candidaturi recomandate care nu vor avea opozanți.

Aceste schimbări radicale cu privire la ”cum și când” vor fi alese gazdele Jocurilor Olimpice au fost supuse votului ieri, într-un moment în care Comitetul Olimpic Internațional încearcă să evite știrile negative și deranjarea contribuabililor locali, după ce au suferit înfrângeri în referendumuri cât și dezaprobare pentru cheltuieli excesive.

Comitetul Olimpic Internațional a convenit că viitorii concurenți vor trebui să câștige un referendum înainte să concureze pentru sediul central.

Viitorii candidați pentru a găzdui Jocurile Olimpice trebuie să utilizeze incinte și infrastructură care există deja sau sunt temporare, îndepărtându-se de proiecte costisitoare de construcție. 

Un calendar nou și flexibil va pune capăt cerinței comitetului ca locurile să fie votate cu șapte ani înainte pentru jocurile de vară sau de iarnă. Această regulă trebuia deja să fie prevăzută din 2017 pentru a permite alegerea Los Angeles-ului, cu 11 ani în avans, ca sediu pentru Jocurile Olimpice de vară 2028.

O parte importantă a noului proces este crearea de noi panele olimpice, unul pentru sesiunea de vară și unul pentru cea de iarnă, care vor fi recomandate de unul sau mai mulți candidați pentru alegerea lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel