Amenințări de la Bruxelles. Timmermans: Avertizez Guvernul Dăncilă

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
viorica dancila si frans timmermans gov.ro
viorica dancila si frans timmermans gov.ro

Avertisment dur de la Bruxelles pentru Guvernul Dăncilă. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că capacitatea UE de a proteja statul de drept e fundamentală, pentru că statul de drept e o valoare fundamentală a Europei.

Documentul prezentat azi în UE începe dialogul privind statul de drept. În iunie, Comisia va prezenta propria propunere privind protejarea statului de drept.

Iată declarația lui Frans Timmermans:

"Avertizez Guvernul român să nu ia măsuri care afectează sistemul judiciar și să creeze impunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse și condamnări pentru corupție. Am avut mai multe discuții și întâlniri cu premierul Dăncilă în ultimele două luni pe acest subiect. Am reînceput discuțiile tehnice pe MCV și am cerut rezultate cât mai urgent.

Le-am arătat foarte clar că a vorbi de dragul vorbei nu este suficient. Avem nevoie de acțiuni concrete din partea României, cât mai curând. Discuțiile tehnice acoperă toate subiectele: recomandări MCV, Ordonanțe de Urgență, transpunerea directivei PIF și directiva privind prezumpția de nevinovăție, directiva privind confiscarea activelor, precum și Secția Specială de Investigare a Magistraților. 

Din păcate, nu am putut să tragem concluzia că România se află pe calea cea bună!

Dacă aceste probleme nu sunt rezolvate, atunci Comisia va trebui să facă ceva concret, cu mijloacele care-i stau la dispoziție".

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel