Comisia Europeană nu este de acord cu oprirea exporturilor de produse agricole din România

Andreea Cosma |
Data publicării:

Comisia Europeană și-a exprimat dezaprobarea față de decizia României de a interzice exporturile de produse agricole și a spus că evaluează modul în care decizia ar putea afecta comerțul pe piața unică, relatează Bloomberg.

România interzis vânzările de mărfuri agricole, inclusiv grâu, porumb și zahăr, în afara Uniunii Europene. Guvernul român intenționează să permită în continuare comercializarea produselor alimentare în UE, dar cumpărătorii trebuie să demonstreze că acestea nu sunt destinate exportului.

Comisia Europeană a declarat că nu există motive pentru a limita comerțul pe piața unică sau în afara acesteia. Restricțiile reprezintă o „povară nejustificată” pentru exportatorii agricoli și vor afecta securitatea alimentară, apreciază instituția europeană.

"Comisia nu are nicio informație care să indice că România se confruntă sau se va confrunta în curând cu deficiențe de produse agricole destinate consumului uman", a declarat Janusz Wojciechowski, comisarul UE pentru Agricultură. „Măsura raportată pare să fie disproporționată.”

Comisia Europeană este în contact cu oficialii români și evaluează impactul interdicției. Menținerea unui lanț de aprovizionare cu alimente este o prioritate pe fondul epidemiei de coronavirus, a mai comunicat executivul european.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel