Comisia de la Veneția CRITICĂ DUR OUG-urile din Justiție promovate de PSD

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Comisia de la Veneția critică modul prin care Guvernul Viorica Dăncilă a legiferat în justiție cu ajutorul ordonanțelor de urgență, potrivit unui aviz dat de organismul internațional cu privire la emiterea OUG 7/2019 și OUG 12/2019, acte nirmative care au scos în stradă mii de magistrați, la începutul acestui an.

„Cel mai îngrijorător, Guvernul continuă să promoveze modificări legislative prin ordonanțe de urgență.

În vreme ce Constituția prevede în mod clar că acestea ar trebui să fie măsuri excepționale, legislația promovată prin OUG a devenit o rutină.

Normele fundamentale ale funcționarii instituțiilor-cheie ale statului se schimbă prea repede și prea des, fără o pregătire și fără consultări, ceea ce ridică întrebări legitime cu privire la soliditatea rezultatului și a motivelor reale care stau la baza unora dintre aceste schimbări.

Textele juridice rezultate nu sunt clare. Această practică slăbește controlul extern asupra Guvernului, contravine principiului separării puterilor și perturbă securitatea juridică.

Comisia de la Veneția invită autoritățile române să limiteze drastic utilizarea OUG-urilor," se arată în avizul Comisiei de la Veneția, potrivit Ziare.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel