Comisar european pentru Justiţie, clarificări despre Articolul 7: "România nu e în situaţia activării"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, a declarat, miercuri, că România încă nu se află în situaţia în care ar putea fi activat Articolul 7, subliniind că procedura este declanşată atunci când, într-un stat, are loc o încălcare sistematică a statului de drept.

„Articolul 7 există pentru momentele când recunoaştem că situaţia dintr-o ţară este serioasă, când este o încălcare sistematică a statului de drept. Nu suntem în această situaţie în România, în acest moment”, a declarat Vera Jourova, comisar european pentru Justiţie.

Declaraţiile au fost lansate la Palatul Parlamentului, la reuniunea ministerială UE-SUA a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu pentru Bloomberg, că ţara noastră nu se află în situaţia activării Articolului 7.

„Am reluat dialogul constructiv cu oficialii de la Bruxelles- nu dorim să oferim motive pentru posibile sancţiuni. Consider că pericolul declanşării Articolului 7 în cazul României a trecut”, a declarat Viorica Dăncilă, cu referire la mecanismul de sancţionare al Uniunii Europene, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel