#Colectiv. Victor Ponta: "Consider cea mai mare ticăloşie să îţi faci carieră pe tragedia unor oameni"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni, referindu-se la dosarul "Colectiv", că a înţeles tragedia familiilor celor care au avut de suferit, dar consideră "cea mai mare ticăloşie" pe care a întâlnit-o în viaţă construirea unei cariere politice pe tragedia unor oameni.

"Nu pot decât să spun două lucruri. În primul rând, că am înţeles şi o să înţeleg întotdeauna tragedia, suferinţa familiilor celor care au avut de suferit. În al doilea rând, că o să consider cea mai mare ticăloşie pe care am întâlnit-o în viaţă să îţi faci carieră politică sau să obţii voturi pe tragedia unor oameni. Atât", a spus Ponta la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează condamnările din dosarul "Colectiv", având în vedere că a fost premier când a avut loc tragedia.

Întrebat dacă nu îi pare rău că şi-a dat demisia după această tragedie, Ponta a răspuns: "Nu. Nici vorbă. Trebuia să îmi dau demisia, pentru că în politică îţi asumi mai mult decât responsabilităţi juridice, îţi asumi responsabilităţi politice şi asta înseamnă să conduci o ţară la un moment dat, să şi îţi asumi responsabilităţi. Asta e vorba de zona politică, însă cei care de atunci şi până acum vor să ajungă primari ai Bucureştiului, vor să ajungă parlamentari, construind şi urcându-se pe cadavrele unor oameni nevinovaţi, îi consider de o ticăloşie care depăşeşte ticăloşia obişnuită în politic, în general".

Tribunalul Bucureşti a pronunţat luni sentinţa în dosarul Colectiv, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone fiind condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru club.

Totodată, Tribunalul a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - la câte 11 ani şi 8 luni închisoare, pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel