Codrin Ștefănescu: „Noi toți suntem mințiți, batjocoriți și umiliți!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține astăzi, într-un mesaj, faptul că toți românii sunt sfidați de autorități, umiliți și batjocoriți, nu doar Alexandru Cumpănașu și familia Alexandrei Măceșanu, fetița dispărută de o lună în Caracal.

„Nu numai Alex Cumpanasu e sfidat de autoritati! Nu numai el e batjocorit si umilit! Nu numai el si familia Alexandrei sunt mintiti continuu de o luna! Ci noi, toti!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina de Facebook.

Reacția vine în contextul în care Alexandru Cumpănașu a declarat astăzi faptul că tragedia de la Caracal este una dintre cele mai mari din România. 

„E una dintre cele mai mari tragedii care a avut loc vreodată în România, prin incompetența, complicitatea, prin indolența, ticăloșia unor persoane din instituțiile publice, care au făcut fie voit, fie din lipsă de pregătire profesională, fie din nepăsare, un mare rău unui copil. Faptul că vorbim de Alexandra noi nu ne dăm seama că vorbim despre fiecare copil al acestei țări, fiecare femeie. Orice femeie poate fi luată de pe stradă oricând, batjocorită, omorâtă și Poliția sau Parchetul să intervină cum au intervenit aici. Sunt mult prea multe lucruri care nu au mers. Pot exista în orice oraș astfel de clanuri mafiote, polițiști care sunt mână în mână cu clanurile. E pur și simplu o tragedie. Oamenii care se uită la noi nu se uită doar pentru Alexandra, ci pentru soarta fiecărui copil care e în joc.

Ce părere am după o lună? Acest caz înseamnă începutul sau sfârșitul DIICOT-ului și Poliției Române. Dacă nu vor rezolva cazul fără dubii, din cauza unora din reprezentanții instituțiilor, aceste instituții vor ajunge să nu mai conteze deloc pentru populație. Sunt multe semne de întrebare. Avem dovezi de complicitate voită sau nevoită a procurorilor prin neimplicare. Codul Penal nu spune că infracțiunea e doar despre a face ceva, ci și despre a nu face, neglijență e puțin spus. Dacă o persoană cu putere publică ia decizia să nu facă ceva, poate să favorizeze un infractor. Din punctul meu de vedere, cele mai mari semne de întrebare sunt absolut de început până acum cam tot ce s-a întâmplat", a spus Cumpănașu astăzi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel