Cocaină găsită în sacii de cafea de la compania Nespresso

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția elvețiană a declarat că a confiscat 500 kg de cocaină dintr-un transport de cafea care a fost trimis la o fabrică Nespresso, scrie BBC

Muncitorii de la fabrica din Romont au alertat autoritățile după ce au găsit pulberea albă în sacii cu boabe de cafea.

Ulterior, poliția a găsit mai mult drog în cinci containere de transport. O anchetă inițială a sugerat că transportul provenea din Brazilia.

O declarație a companiei Nespresso a precizat că producția de capsule de cafea din fabrică nu a fost contaminată.

Cocaină găsită în sacii de cafea de la compania Nespresso

 

"Dorim să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre pot fi consumate în siguranță", a declarat compania de cafea.

Cocaina confiscată era pură în proporție de 80% și avea o valoare de piață estimată la aproape 50 de milioane de euro.

"Este cu siguranță o captură importantă pentru cantonul Fribourg, se poate spune că este o captură extraordinară", a declarat Marc Andrey, șeful securității din regiune.

Cocaină era probabil destinată pieței europene, a declarat poliția, potrivit Mediafax.

Cel mai mare traficant de droguri din Columbia, "Otoniel", a fost extrădat miercuri în Statele Unite, a anunţat preşedintele columbian Ivan Duque, notează AFP.

Baronul drogurilor "Otoniel", extrădat în SUA din Columbia

 

"Vreau să informez că Dairo Antonio Usuga, zis Otoniel, a fost extrădat", a declarat miercuri seară preşedintele columbian pe Twitter.

Cel mai căutat traficant de droguri din Columbia, "Otoniel", în vârstă de 50 de ani, a fost arestat la 23 octombrie în nord-vestul ţării în cursul unei vaste operaţiuni militare. El este urmărit penal pentru trafic de droguri din 2009 la un tribunal din New York.

„Este cel mai periculos traficant de droguri din lume, ucigaş de lideri sociali şi poliţişti, un violator de copii şi adolescenţi. Astăzi, triumfă legalitatea, statul de drept, forţa publică şi justiţia", şi-a exprimat satisfacţia şeful statului columbian.

Media locale au difuzat imagini cu un convoi impresionant de vehicule blindate, escortate de poliţişti puternic înarmaţi, îndreptându-se spre aeroportul din Bogota.

Apropiaţi ai victimelor lui Otoniel au cerut "suspendarea" extrădării, invocând dreptul lor de a cunoaşte adevărul şi de a primi despăgubiri.

Dar justiţia columbiană a dat în cele din urmă undă verde extrădării sale joi, a declarat pentru AFP echipa de avocaţi ai lui Usuga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel