CNSU ia în discuție o eventuală restricționare a circulației noaptea în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
politia_romana_masina
politia_romana_masina

Surse politice au declarat că astăzi are loc o ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în care se va lua în discuție o eventuală restricționare a circulației pe timp de noapte în România.

Ședința CNSU va avea loc înaintea ședinței de Guvern, programată să înceapă la ora 19.00.

În această şedinţă de Guvern s-ar putea adopta şi hotărârea referitoare la decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care se stabileşte portul obligatoriu al măştii de protecţie în localităţile din judeţele unde rata infectării cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mia de locuitori, relatează Știrile PRO TV.

 

CNSU a actualizat lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic ridicat

 

Luni, 2 noiembrie, CNSU a aprobat în acest sens Hotărârea nr. 51:

”(1) Se propune modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică la nivelul tuturor localităților dintr-un județ, dacă rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul acestuia depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar dacă la nivel județean rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, măsura se va aplica la nivelul localităților unde aceasta depășește 1,5/1.000 de locuitori.”

Totodată, prin aceeaşi hotărâre, CNSU a actualizat lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Miercuri, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că nu poate fi vorba despre o restricţionare a circulaţiei pe timp de noapte la nivel naţional, ci doar în localităţile şi zonele unde este rata mare de infectări 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel