CNAIR se face de râs după reportajul Recorder cu șpaga din vămi. Cristian Pistol: "Sunt abateri izolate" 

Narcis Popa |
Data publicării:
Ministrul Transporturilor: România va beneficia de peste 400 km de autostradă
Ministrul Transporturilor: România va beneficia de peste 400 km de autostradă

Cristian Pistol, șeful CNAIR, vine cu o reacție după reportajul "Recorder" care expune o adevarată rețea de șpăgi la nivelul structurii de administrare rutieră din vămi. Acesta spune însă că sunt cazuri izolate, deși materialul jurnalistic arată o corupție generalizată, la mai toate punctele vamale importante. 

Reportajul arată un sistem de șpăgi generalizate, cu angajați ai CNAIR care dau examen pentru a ocupa funcții de casieri la ghișeu, deși sunt inferioare ierarhic celor ocupate anterior. De asemenea, reportajul arată că în Mureș, sediul ISCTR, instituția care trebuie să verifice firmele de TIR-uri are sediul într-o clădire care aparține unei companii de camioane cu multe "șmecherii" făcute la activ pentru a efectua plata taxelor în vămi. 

Totodată, în material sunt prezentate cazuri filmate de un șef de tură din vamă care arată cum sunt "fentate" cântarele pentru ca firmele de TIR-uri cu relații să nu plătească taxele mari care se impun.  

Cu toate acestea, deși sunt cazuri recente, șeful CNAIR spune că în mandatul său instituția s-ar fi remarcat prin proiecte majore de infrastructură. 

"Condamn cu fermitate recentele cazuri punctuale expuse într-o investigație jurnalistică ce vizează angajați #CNAIR!Activitatea CNAIR s-a remarcat, în mandatul meu, prin proiectele majore de #infrastructură și prin absorbția record a fondurilor europene! Abaterile izolate nu vreau să umbrească munca onestă a majorității covârșitoare a colegilor mei.De fiecare dată am sancționat cu fermitate orice abatere identificată și nu am ezitat să sesizez autoritățile statului care au atribuții în cercetarea și pedepsirea oricăror derapaje! Voi acționa și pe viitor într-un mod consecvent, cerând subordonaților CNAIR să respecte legile statului pe care îl reprezintă și pentru care lucrează.Voi înștiința și în continuare organele abilitate, ori de câte ori vor fi identificate ilegalități. Îi consider #parteneri pe toți cei care reclamă cu onestitate abateri de la normele legale și mizez pe sprijinul lor în continuare!" transmite Cristian Pistol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel