Clienții celei mai mari bănci comerciale din Etiopia au retras milioane de euro după o defecțiune la bancomat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Clienții celei mai mari bănci comerciale din Etiopia au retras milioane de euro după o defecțiune la bancomat
Clienții celei mai mari bănci comerciale din Etiopia au retras milioane de euro după o defecțiune la bancomat

Clienții celei mai mari bănci comerciale din Etiopia, Commercial Bank of Ethiopia (CBE), se confruntă cu o situație excepțională, după ce o defecțiune a sistemului a permis retragerea unor sume semnificative de bani din conturile lor. 

Sâmbătă dimineața devreme, clienții au observat că pot retrage mai mulți bani decât aveau în conturile lor, generând un val de retrageri și transferuri către alte bănci în valoare de peste 40 de milioane de dolari (37 de milioane de euro).

Potrivit președintelui băncii, Abe Sano, o parte semnificativă a banilor retrase provine de la studenți, care au profitat de situație pentru a-și umple conturile. Știrea despre defecțiune s-a răspândit rapid prin intermediul aplicațiilor de mesagerie și a apelurilor telefonice, generând cozi lungi la bancomatele din campusuri. Studenții au relatat că au retras bani până când poliția a intervenit pentru a opri situația.

 

Persoanele care vor returna banii nu vor fi acuzate de o infracțiune penală

 

Reprezentanții băncii au declarat că defecțiunea a avut loc în timpul unor activități de întreținere și inspecție, însă nu au menționat banii retrași de clienți. Cu toate acestea, au subliniat că toate tranzacțiile au fost înghețate pentru a gestiona situația.

Despre incident a fost informată și banca centrală a Etiopiei, care a emis o declarație în care a confirmat apariția unei defecțiuni în timpul activităților de întreținere și inspecție. Cu toate acestea, declarația nu a abordat problema banilor retrași de clienți.

Până în prezent, băncile nu au reușit să recupereze toți banii retrași în mod eronat. În acest sens, mai multe universități din țară au îndemnat studenții să returneze banii care nu le aparțin, asigurându-i că nu vor fi acuzați de vreo infracțiune penală.

Situația rămâne în curs de investigare, iar autoritățile încearcă să determine cauzele exacte ale defecțiunii și să recupereze sumele de bani retrase în mod incorect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel