Claudiu Manda şi Olguţa Vasilescu, DENUNȚAȚI la DNA. "Domnilor procurori, spor!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un denunță împotriva liderilor PSD Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu a fost depus la DNA.

Cel care a depus denunțul este Adrian Albu, unul dintre tinerii răniţi în incendiul de la Colectiv. El a mers joi la DNA și a depus un denunțul, acest demers venind după ce Claudiu Manda a fost prins conducând cu o viteză de 125km/h în localitate. Poliţia i-a suspendat permisul de conducere.

"Mulţumesc lui Lucian Checheriţă (vedem Just) şi colegilor Andrei Lupu şi Vlad Gheorghe din Alianţa 2020 USR PLUS pentru suportul acordat. Domnilor procurori, spor!", a scris Adrian Albu pe reţeaua de socializare.

Iată ce conține denunțul:

"În fapt

La data de 1 aprilie anul curent, în jurul orei 15:40, numitul Manda Iulian Claudiu a fost depistat de Poliţia Rutieră conducând cu viteză neregulamentară (125 km/h) pe raza localităţii Mihăileşti. În urma acestui incident, numitului Manda Iulian Claudiu i-a fost reţinut permisul de conducere şi i s-a aplicat amenda contravenţională.

Ulterior, în presă au ieşit la iveală următoarele informaţii urmare a deciziei de reţinere a permisului şi aplicare a amenzii, numitul Manda Iulian Claudiu a solicitat agentului de circulaţie să nu-i aplice amenda şi să i se returneze permisul pentru ca el este şeful comisiei parlamentare de control SRI şi se grăbeşte. Urmare a refuzului agentului de circulaţie, numiţii Manda Iulian Claudiu şi Vasilescu Lia Olguţa au apelat de pe telefoanele mobile superiorii agentului de circulaţie încercând să influenţeze decizia de reţinere a permisului şi de aplicare a amenzii. 

În drept

Îmi întemeiez denunţul pe încălcarea legii 78/2000 art.2

„Persoanele prevăzute la art.1 sunt obligate să îndeplinească îndatoririle ce le revin [...] fără să se folosească de funcţiile, atribuţiile ori însărcinările primite, pentru dobândirea pentru ele sau pentru alte persoane de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite."

şi a art.291 al.1 din Codul Penal

„Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţa asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani."

Vă rog să întreprindeţi măsurile de cercetare care se impun".

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel