Clătite de cartofi și mujdei lipovenesc - o combinație iubită de toată lumea

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Clătite de cartofi și mujdei lipovenesc - o combinație iubită de toată lumea / Foto: Captura Youtube
Clătite de cartofi și mujdei lipovenesc - o combinație iubită de toată lumea / Foto: Captura Youtube

Această rețetă simplă și delicioasă de clătite de cartofi și mujdei lipovenesc reprezintă o alegere perfectă pentru o cină ușoară sau o masă festivă. Savurați-le alături de cei dragi!

Această combinație inedită aduce pe farfurie nu doar o experiență culinară, ci și o călătorie în tainele bucătăriei românești, unde tradiția și inovația se împletesc armonios.

Clătitele de cartofi, departe de a fi doar un desert dulce, sunt potrivite pentru mesele principale sau aperitive. Cu ingrediente simple, dar bine alese, aceste clătite își găsesc locul în inimile celor dornici să descopere noi arome și texturi.

 

Clătite de cartofi - Ingrediente 

 

- 3 cartofi albi

- 150 ml lapte clocotit

- 250 g făină

- 3 ouă

- un pahar mic iaurt bine închegat

- Sare

- Ulei pentru prăjit

 

Clătite de cartofi - Mod de preparare

 

Cartofii curățați și tăiați se pun la fiert în apă cu sare și se lasă timp de 10 minute.

Cartofii semifierți se pasează, se adaugă laptele clocotit, se amestecă, și se lasă să se răcească. Se adaugă făina, ouăle și iaurtul. Se amestecă până se obține un aluat gros ce se poate lua cu polonicul.

Într-o tigaie cu puțin ulei încins, se pun cu polonicul mici cantități din aluat pentru clătite de cartofi, prăjindu-se pe ambele părți.

Se servesc cu garnitură la alegere și mărar fin tocat.

 

Mujdei lipovenesc - Ingrediente

 

- 100 g usturoi (aproximativ 2 căpățâni)

- 2-3 linguri de zeamă de lămâie sau oțet

- 100-150 ml ulei

- Sare

 

2. Clătite de... (usturoi_76710600.png)

 

Mujdei Lipovenesc - Mod de preparare

 

Usturoiul se curăță și se zdrobește într-un mojar sau se presează. Usturoiul zdrobit se pune într-un castron ceramic sau de plastic, iar apoi se adaugă sare după gust.

Se începe adăugarea treptată a uleiului, amestecând continuu până când se înglobează. Când mujdeiul începe să devină mai ferm, se adaugă zeama de lămâie sau oțetul. Se continuă adăugarea de ulei până când mujdeiul devine cremos și lingura/telul poate sta drept în mijlocul castronului.

Opțional, se pot adăuga 2-3 roșii coapte pe grătar, decojite și pasate bine, dar trebuie avut în vedere că acest adăugământ poate face mujdeiul să devină mai moale.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                         

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                          

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                          

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel