UPDATE. Ciucă se retrage. Își depune mandatul

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru a forma un nou Guvern, a decis să se retragă și să-și depună astfel mandatul. 

UPDATE, 21:25

Vicepreşedintele PNL Florin Roman confirmă că Nicolae Ciucă și-a depus mandatul.

„E o decizie clară, luată și asumată de PNL. Domnia sa ne-a informat că nu a reușit să coaguleze o susținere parlamentară necesară pentru susținerea guvernului minoritar și prin urmare, în urma discuțiilor cu colegii din partid, s-a luat această decizie de depunere a mandatului însoțită de a doua decizie, și anume cea de flexibilizare a mandatului”, a precizat Florin Roman, la Antena 3.

 

--------------------------

Informații deocamdată pe surse arată că Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou Guvern, a decis să se retragă și să-și depună mandatul. 

Din câte se pare, Ciucă a ajuns la concluzia că nu are șanse să treacă guvernul prin parlament ca urmare a eșecului negocierilor cu toate partidele. 

Biroul Executiv al PNL s-a reunit luni seară la ora 20:00

 

Biroul Executiv al PNL se reuneşte, luni seara, începând cu ora 20,00, în format de videoconferinţă pentru a discuta următorii paşi în criza guvernamentală, potrivit unor surse liberale.

Marţi, comisiile parlamentare ar trebui să-i audieze pe miniştrii propuşi în Guvernul Ciucă.

Preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a anunţat, luni, că Biroul Permanent Judeţean a decis susţinerea continuării discuţiilor şi negocierilor politice pentru realizarea unei majorităţi în Parlament şi formarea unui nou Guvern.

De asemenea, el a afirmat că orice amânare a rezolvării crizei politice va genera noi probleme, care îi vor afecta pe cetăţenii României, propunerea fiind ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel