Cîțu: „Dacă păstrăm această tendință, putem să deschidem școlile pe 8 februarie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că dacă această tendință de scădere a numărului de cazuri de Covid se menține, școlile ar putea fi redeschise din 8 februarie.

„Până acum am văzut că a scăzut numărul și am ajuns la un nivel confortabil, sunt orașe care au ieșit din carantină, dacă păstrăm această tendință putem să redeschidem școlile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta susține că a avut discuții cu liderii UDMR și USRPLUS pe această temă.

„Am avut discuții cu domnul Hunor și cu domnul Barna. Și eu vreau să fie redeschise școlile, vreau să deschidem și restaurantele. Dacă nu ar fi problema pe sănătate, aș vrea să fie redeschise. Personal, eu cred că trebuie să facem tot ce se poate ca să redeschidem școala cât mai repede, de aceea e important ca, pe lângă campania de vaccinare, să avem această campanie de reducere a efectelor pandemiei”, a mai spus Cîțu.

 

„Învățământul clasic trebuie reluat din 8 februarie”

 

„Opinia UDMR – pe care încercăm să o impunem și partenerilor de guvernare – este că învățământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului școlar, în special grădinițele, clasele primare și terminale a VIII-a și a XII-a”, a scris miercuri pe Facebook liderul UDMR, Kelemen Hunor, care este și vicepremier.

La rândul său, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că în ședința de Guvern va fi discutată o ordonanță prin care prelungește învățământul online până pe 8 februarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel