Cioloș: Dacă românii aleg un drum european, PENALII nu mai au ce să caute în funcții publice

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Dacian Cioloş, liderul formațiunii PLUS, susține că dacă românii vor alege un drum european în 26 mai, corupţii şi penalii nu vor mai avea ce să caute în funcţii publice. Alegeri. 

"Nu se poate ca într-o ţară care îşi spune democratică de aproape trei decenii şi într-o democraţie în care statul ar trebui să îşi asume nişte responsabilităţi pentru că foloseşte banii cetăţenilor, în ultimii ani singurul spital care a fost construit să fie acela asumat de organizaţiile neguveramentale. Nu se poate ca pentru autostrăzi, când aveam un plan de lucru deja stabilit din 2016, iniţiativa de a începe să se lucreze la infrastructură să vină tot de la un privat, tot din societatea civilă.

Votul din 26 mai trebuie să fie un vot care să însemne mai mult decât trimiterea unor membri români competenţi în Parlamentul european. Trebuie să ne asumăm ca 26 mai va fi un moment de referendum în România, un referendum la care românii să aleagă pentru România o direcţie europeană, o direcţie bazată pe acele valori şi principii unde în frunte să punem, în primul rând, onestitatea, cinstea şi profesionalismul şi atunci penalii şi corupţii să nu mai fie în funcţii publice, dar nici în diverse demnităţi publice şi nici în fruntea statului, sau dacă stăm în continuare departe indiferenţi, ieşim la protest şi ne asumăm faptul că cei care s-au cocoţat acum în fruntea statului ne duc într-o direcţie care înseamnă întuneric, care înseamnă subdezvolatare sau care înseamnă subdominarea statului de către grupuri de interese pentru că asta se întâmplă", a declarat Dacian Ciolos.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel