Cine este Valery Gerasimov? Generalul de top a lui Putin

Elena Didila |
Data publicării:
Valery Gerasimov
Valery Gerasimov

Un general rus de vârf a vizitat săptămâna trecută prima linie a războiului Rusiei din Ucraina, într-un efort de a ajuta la rezolvarea problemelor din ofensiva trupelor ruse.

 

Valery Gerasimov, șeful Statului Major al Forțelor Armate al Rusiei

The New York Times, citat de Politico, a raportat că generalul Valery Gerasimov, șeful Statului Major al Forțelor Armate al Rusiei, a efectuat vizita în estul Ucrainei, citând un înalt oficial ucrainean și doi oficiali americani nenumiți care au cunoștință despre vizită.

Vizita lui Gerasimov în Ucraina a avut loc la mai bine de două luni de război în timp ce trupele ruse suferă din cauza moralului scăzut și pierderi grele. 

„Continuăm să vedem progrese minime, în cel mai bun caz, ale rușilor din Donbas”, a declarat luni un oficial înalt al Departamentului Apărării. „Nu fac progresul pe care și-au programat să-l facă”. Oficialul a adăugat că Pentagonul a evaluat că forțele ruse par să aibă o aversiune față de risc și victime.

 

Cine este Gherasimov

 

Gherasimov a fost un comandant veteran din cel de-al Doilea Război Cecen și anterior a servit ca adjunct al lui Nikolai Makarov, omul pe care l-a înlocuit în această funcție, a informat BBC. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, l-a descris în perioada numirii sale de către Putin drept „un militar până la rădăcinile părului”.

El este una dintre cele trei persoane, alături de președintele rus Vladimir Putin și Șoigu, care au avut roluri de top în determinarea cursului războiului, a raportat Times.

Vizita sa în Ucraina a durat câteva zile și a inclus o oprire la Școala nr. 12 în orașul Izium, actualmente sub ocupația Rusiei, pe care forțele ucrainene l-au atacat sâmbătă seara. Oficialul ucrainean care a vorbit cu The Times a spus că aproximativ 200 de soldați și cel puțin un general au fost uciși, dar Gerasimov era deja plecat la acel moment.

Oficialul a mai spus pentru Times că decizia de a ataca baza nu s-a datorat vizitei lui Gerasimov, ci din cauza importanței bazei pentru operațiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel