Cine este șoferul român, ucis în Belgia de un capac de canalizare aruncat de pe un pod: „Fiul său se afla chiar în spatele lui"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Șofer român ucis brutal în Belgia de un capac de canalizare aruncat de pe un pod: „Fiul său se afla chiar în spatele lui" / Foto: Captura Youtube RTL
Șofer român ucis brutal în Belgia de un capac de canalizare aruncat de pe un pod: „Fiul său se afla chiar în spatele lui" / Foto: Captura Youtube RTL

Un șofer de camion român, a fost ucis sâmbătă noaptea, în mod brutal, în timp ce se afla la volanul vehiculului său. Accidentul a avut loc pe autostrada A15/E42 între Andenne și Héron, Belgia.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o călătorie obișnuită s-a transformat într-un coșmar pentru Gheorghe Tibil și familia lui, atunci când acesta a fost ucis sub ochii lor.

Potrivit informațiilor preliminare, tragedia a avut loc vineri noapte spre sâmbătă, în jurul orei 1:30, când un capac de canalizare a fost aruncat de pe un pod direct în cabina camionului condus de Gheorge Tibil. Românul era din Maramureș și lucra pentru o firmă de transport din Spania.

Soția sa, aflată pe scaunul pasagerului, a fost martora neputincioasă a acestui eveniment șocant. Femeia a reușit cu greu să evite o tragedie și mai mare controlând vehiculul în mijlocul haosului.

Primarul orașului Héron, Eric Hautphenne, a reacționat la această veste tragică: „Este o tragedie fără nume, mai ales că fiul său se afla chiar în spatele lui", a declarat primarul, conform presei străine.

 

Poliția caută persoanele responsabile de moartea românului

 

Cu toate eforturile depuse, autorii acestui gest criminal rămân încă în libertate, deși autoritățile lucrează intens la identificarea și aducerea lor în fața justiției.

Ancheta este coordonată de către Parchetul din Namur, care tratează cazul sub acuzația provizorie de omor. Investigatorii consideră că autorii au acționat cu premeditare, așteptând cu răutate momentul oportun pentru a comite acest act barbar. Pe lângă aspectul tragic al pierderii unei vieți, acest incident ridică și întrebări cu privire la siguranța infrastructurii rutiere și la necesitatea măsurilor de securitate suplimentare pentru a proteja viețile șoferilor care traversează acele tronsoane de drum.

Cu toate eforturile depuse pentru a găsi și aduce vinovații în fața legii, familia victimei este într-o stare de șoc și tristețe profundă. Zeci de persoane au transmis soției condoleanțe pe Facebook. Gândurile și rugăciunile se îndreaptă către familia și cei dragi ai lui Gheorghe Tibil în aceste momente de grea încercare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel