Cristi Diaconescu:E o SFIDARE, acesta e cuvântul acoperitor, SFIDARE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Fiul premierului Viorica Dăncilă - fără să aibă nicio calitate oficială și  Adrian Severin, condamnat penal pentru o faptă săvârșită ca membru al Parlamentului European, au stat în loja oficială la ceremonia de la Ateneu de preluare oficială a președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. 

 Cine s-a ocupat de așezarea oamenilor în sală și dacă a avut o semnificație așezarea celor doi în loja oficială a explicat Cristian Diaconescu.

 „Totul are o semnificație, totul are o logică și ține de decență, ține de respect, mai ales de respect, și de un anume tip de demnitate națională”.  „Și mai e o sfidare, acesta e cuvântul acoperitor, sfidare: într-o întâlnire, într-un ceremonial național, să nu oferi translație! Să-i pui pe niște oameni care să mimeze că sunt atenți la un discurs într-o limbă pe care nu o înțeleg. Așa ceva... nu știu...eu n-am întâlnit. Probabil n-am fost în suficiente locuri precum acei demnitari” ai noștri,  a declarat fostul ministru de externe Cristian Diaconescu la Digi24

 „Invitațiile s-au primit uninominal, deci fără însoțitor. Faptul că-ți aduci familia să te vadă și ei sau ei să vadă ce se întâmplă arată un anume tip de nivel”, a spus Diaconescu, menționând că soțul Angelei Merkel, își face foarte rar apariția în public alături de cancelarul german.

„Trebuie făcută această precizare. M-am interesat și eu și pot să vă spun că de la Guvern”, a declarat Cristian Diaconescu. Guvernul, așadar, l-a pus pe dl. Adrian Severin astfel încât să apară în cadru cu președintele României, Guvernul l-a pus pe fiul doamnei Dăncilă lângă mamă, în tribuna oficială.

 „Foarte important: orice intră în cadrul principal, cum se spune - pentru că nu au filmat numai românii, au filmat toate televiziunile din lume - presupune o explicație către jurnaliști: cine sunt cei care se văd. Acreditații de presă dintr-o delegație oficială stau lângă jurnaliști și le oferă informațiile dorite: cine e dânsul, cine e dânsa etc. De ce? Pentru că se presupune că acele persoane au și niște oportunități de bilaterale. Este foarte important de știut ce-ar avea de spus cineva pe care nu-l cunoaștem, în condițiile în care se află la 10 cm de Tajani (președintele Parlamentului European - n.r.) sau de Juncker (președintele Comisiei Europene - n.r.)”, a punctat Cristian Diaconescu.

o formă de provicialism venită de la niște oameni care habar n-au, de fapt, cum se întâmplă în lumea largă”


Imagini pentru FIUL DANCILAATENEU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel